CEO grootste Europese bank: ‘Bitcoin is niets voor ons’

HSBC heeft geen plannen om in bitcoin of andere munten te handelen. Ook het verkopen ervan zoals PayPal zit niet in de pijplijn. Dat zegt chief executive officer Noel Quinn tegenover persbureau Reuters.

De topman reageert op ontwikkelingen op de bitcoin markt. Door de combinatie van factoren (China en Elon Musk) duikelde de koers ruim 50% naar $30.000. Terwijl op 14 april nog $64.895 op de borden stond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Bitcoin is niets voor ons’

HSBC is de grootste bank van Europa met kantoren in onder meer Singapore en Hong Kong. Daar waar een Goldman Sachs haar handelsdesk in maart weer heeft geopend, ziet Quinn er voor zijn bank geen toekomst in.

‘Bitcoin schommelt teveel qua waarde, we raden het onze klanten niet aan als asset. De klanten die er exposure in willen hebben, hebben dat al.” Ook in stablecoins zoals USDT en USDC ziet HSBC nog geen toekomst.

Vorige week liet Elon Musk, de topman van Tesla, weet dat het bitcoin niet meer ziet als een betaalmiddel voor haar stekkerbolides. Bovendien herhaalde China haar verbod: banken en andere financiële instellingen is het verboden om bitcoin transacties te faciliteren.

Anderzijds is het bezit van bitcoin niet verboden, en is kleinschalige mining gedoogd. Van HSBC is bekend dat China voor hen een belangrijke groeimarkt is, dus een bitcoin strategie lijkt niet in dat plaatje te passen.

MicroStrategy

Andersom heeft HSBC binnen de bitcoin community geen positieve connotatie. In april heeft de zakenbank haar klanten verboden om aandelen MicroStrategy te kopen. De bank wil geen handelen in bitcoin faciliteren of handel in aandelen van bedrijven die bitcoin bezitten.

MicroStrategy, het bedrijf van de bekende spreker Michael Saylor, heeft 92.079 BTC op de bedrijfsbalans, bedoeld voor de lange termijn hodl.

Naast de volatiliteit noemt Quinn nog een paar nadelen op van het digitale goud: het is onduidelijk wie de munten bezit en er zijn problemen om BTC om te wisselen in fiat geld.

‘Ik zie bitcoin meer als een assetklasse dan als een betaalmiddel. Ook ontstaan er al snel problemen als je bitcoin op een balans moet waarderen, want de waarde schommelt nogal.”

Ook zijn er twijfels over de dekking van stablecoins en de organisaties die voor deze dekking garant staan.

Banken

HSBC neemt een ander standpunt in dan andere grote banken in de wereld. Banken zoals Goldman Sachs en JP Morgan handelen in bitcoin futures voor hun klanten, terwijl ook het Zwitserse UBS mogelijkheden daarin onderzoekt.

Een partij als Morgan Stanley is ook actief als handelaar in de markt, maar adviseert ook partijen om BTC op hun bedrijfsbalans te nemen of om aandeel te kopen in opkomende bitcoin bedrijven.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
bank

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

Lees meer