Coinbase-manager: Australië loopt achter qua cryptoregels

Tijdens een hoorzitting van de Australische Senaat heeft een manager van Coinbase verklaard dat Australië het invoeren van cryptoregels moet gaan versnellen.

Volgens Faryar Shirzad, Chief Policy Officer van de cryptobeurs Coinbase, loopt Down Under achter met het implementeren van specifieke cryptoregelgeving, meldt The Block. Ze verwijst naar Europa die met Markets in Cryptoassets (MiCA) al een raamwerk hebben aangenomen, en ook het Verenigd Koninkrijk wil voor 2025 regulering klaar hebben.

Er is wel het nodige gaande in Australië, zo vindt deze hoorzitting plaats naar aanleiding van het wetsvoorstel Digitale Activaverordening 2023 dat in maart is ingediend door senator Andrew Bragg. Het voorstel heeft tot doel om een vergunningregime in te voeren voor cryptobeurzen en eisen te stellen aan custody. Bragg wil graag haast maken.

Ook heeft het Australische Ministerie van Financiën in februari een raadplegingsdocument over mogelijke regelgeving voor crypto opgesteld, waarin sommige bestaande financiële kaders worden toegepast op de cryptosector. Ondanks deze eerste stappen om te reguleren, is er ook kritiek.

Volgens Shirzad van Coinbase heeft Hongkong, dat in juni een licentieregime voor cryptohandelplatforms heeft ingevoerd, dat "zeer snel" gedaan. Volgens hem is snelheid en duidelijkheid belangrijk, maar "de balans van het regelgevende kader uiteraard ook".

"We moeten ervoor zorgen dat het een kader is dat werkbaar is en dat wereldwijde bedrijven in staat stelt de kracht van hun wereldwijde activiteiten in te zetten om de lokale markt te bedienen. Dus de details zijn zeker belangrijk, en ik denk dat er belangrijke elementen daarvan in uw wetgeving zitten," antwoordt Shirzad op vragen van Bragg over het wetsvoorstel Digitale Activaverordening.

"Het is een van de redenen waarom we hierheen zijn gekomen, omdat we het zien als een markt die op weg is naar regelgevende duidelijkheid en zekerheid," zei Shirzad. Coinbase heeft zijn diensten in 2016 uitgebreid naar Australië. "Hoe eerder Australië actie onderneemt, hoe eerder we kunnen bouwen en investeren in een kader waarvan we begrijpen dat het stabiel en veerkrachtig zal zijn voor onze groei."

Volgens Jonathan Miller, managing director van Kraken in Australië, maakt de regelgevende onzekerheid het moeilijk om beslissingen te nemen. Dat schrikt bedrijven af, die dan kiezen voor andere markten die sneller opereren.

Miller licht toe: "We zijn zeer toegewijd aan Australië, aan deze markt. Dat zijn we al vele jaren," voegde Miller eraan toe. "Maar het is lastig om beslissingen te nemen als je geen duidelijk beeld hebt."

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Nieuws
Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

chainlink Nieuws
Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

Solana koers verwachting Data en Analyse
Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

crypto kopen en bewaren Nieuws
XRP, SOL, ADA Bullish In Supercycle: Welke Altcoin Gaat Exploderen

De cryptomarkt beleeft een indrukwekkende comeback, aangevoerd door Bitcoin, dat de weg wijst met een...

Lees meer