Cryptobaas verlaat Twitter

Twitter moet op zoek naar een nieuw hoofd van de crypto-afdeling. Tess Rinearson is een van de vele mensen die het social media platform verlaat.

Volgens Bloomberg is het niet duidelijk wat de reden is van het vertrek van Rinearson. Maar echter verrassend is het niet. Dit nieuws komt na tal van berichten van ontslagen en werknemers van Twitter die zelf zijn opgestapt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder dit jaar nam Elon Musk het social media platform over. Het is onduidelijk wat de markante miljardair precies van plan is met Twitter. Wel is helder dat hij schoon schip wil maken binnen de organisatie. Werknemers die niet mee willen doen het ‘hardcore Twitter 2.0’ is vriendelijk verzocht wat anders te gaan doen.

Twitter wil ook een rol spelen als betaalverwerker. Het papierwerk ligt inmiddels bij de Amerikaanse instanties. Het ligt niet voor de hand dat men bij Twitter ineens een volle omslag richting bitcoin maken. Voormalig CEO Jack Dorsey riep vorig jaar in een aandeelhoudersvergadering nog op om voor bitcoin een strategie op te zetten.

Daar is echter nog weinig van terechtgekomen. Wel is Twitter bezig met experimenten rondom NFT. Maar die markt ligt ook op zijn gat.

Als Twitter ook echt een betaalplatform wil worden lijkt bitcoin een logische keuze. Tegelijkertijd is het nu gewoon erg onduidelijk wat de plannen zijn. De aparte blockchain divisie zit momenteel dus zonder (officiële) directeur.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...