Cryptobeurs HTX (voorheen Huobi) gehackt en verliest $8 miljoen

Cryptobeurs HTX is gehackt en daardoor 500 ether (ETH) verloren. Daarmee is het bedrijf van Justin Sun ongeveer $8 miljoen kwijt geraakt.

Hack bij HTX

HTX heette voorheen ook wel Huobi, een naam die al jaar en dag mee gaat in de cryptomarkt. De hack vond afgelopen zondag plaats en werd onmiddellijk in kaart gebracht. De verliezen zijn door de beurs zelf gedekt en het geld van klanten is veilig, aldus Sun op X.

Het lijkt mis te zijn gegaan bij een van de hot wallets van HTX. Sinds deze in maart wordt gebruikt, heeft het meer dan $500 miljoen aan stortingen van Binance ontvangen, volgens data van Arkham.

"$8 miljoen vertegenwoordigt een relatief klein bedrag in vergelijking met de $3 miljard aan activa die onze gebruikers bezitten. Het komt ook neer op slechts twee weken inkomsten voor het HTX-platform."

"Als gevolg hiervan zijn alle fondsen veilig en zijn de handelsactiviteiten gewoon doorgegaan. We hebben alle problemen onmiddellijk aangepakt en opgelost, waardoor het platform zonder vertraging in de normale staat is hersteld."

Het is niet bekend wie er achter de hack zit.

Onlangs had een andere beurs, CoinEx, ook al problemen met een hack. Zij verloren maar liefst $54 miljoen aan cryptovaluta dankzij het hackerscollectief Lazarus Group uit Noord-Korea. Na een aantal dagen opnames te hebben gepauzeerd, draait alles ook bij deze beurs ook weer zoals tevoren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Huobi

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...