Deze crypto miljardair houdt zijn bitcoin vast

Changpeng Zhao (CZ) heeft zijn bitcoin niet verkocht ondanks de diepe daling van de munt. Dat twittert de topman van Binance vandaag. Binance is qua handelsvolume de grootste crypto exchange ter wereld.

We kunnen niet ontkennen dat het onrustig is op de markt. De markt wil af van risicovolle assets zoals aandelen, goud en ook bitcoin. Dat heeft geleid tot een veel lagere prijs, een min van 70% ten opzichte van de all-time high van $69.000. Veel mensen halen ook hun bitcoin van beurzen af. Er staat 741.000 minder bitcoin op centrale beurzen in vergelijking met maart 2020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar CZ houdt 'gewoon' zijn bitcoin vast. Het is onbekend hoeveel btc de man heeft. In een oud interview heeft hij verklapt dat hij sinds 2014 heeft gekocht sinds het verkopen van zijn huis. Toen daalde de prijs van 600 dollar naar 200 (!) dollar per stuk, maar hij hield zijn munten vast. Aangenomen wordt CZ het grootste deel van zijn munten nooit heeft verkocht.

Naast zijn bitcoin bezit, heeft hij ook nog een "aanzienlijk" belang in de Binance exchange. Zijn vermogen wordt door Bloomberg geschat op 18,7 miljard dollar, wat hem één van de rijkste personen in de cryptowereld maakt. Ondanks de huidige bearmarkt (en het feit dat CZ veel vermogen op papier heeft verloren), blijft hij optimistisch. Een prijs van $70.000 per bitcoin is binnen "enkele maanden of jaren" zeer goed mogelijk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...