Dave the Wave: $30.000 ligt op de loer

De bitcoin prijs is de afgelopen 24 uur onder de $24.000 gezakt nadat de koers eerder de $25.000 wilde opzoeken. Wat zeggen de analisten?

Voorzichtig optimisme

Op 13 juni bereikte bitcoin een (voorlopige) bodem van $17.593 op de Bitstamp grafiek en sindsdien krabbelt de koers op. In de week van 20 juni was er voor het eerst sinds lange tijd een groene weekcandle. Ook op de daggrafiek is er nog steeds sprake van een stijgende trend vanuit de $18.596 in juli met $25.212 als voorlopig hoogtepunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit leidt tot iets meer optimisme qua sentiment. We zien de scores op de Fear & Greed Index weer voorzichtig opklimmen.

Dave the Wave: $30.000 ligt op de loer
Fear & Greed Index, Alternative.me

Dave the Wave (123.000 volgers op Twitter), die raak schoot met een voorspelling dat de markt in mei 2021 in elkaar zou zakken, ziet dat de bulls weer de overhand krijgen.

Hij verwacht dat de vraag naar de munt flink gaat toenemen bij het niveau $24.400, hij wijst daarbij op de voortschrijdend gemiddelde convergentiedivergentie (MACD). Dat is een technische indicator om een omkering in de markt te duiden. Hij verwacht een 'bounce' van de koers omhoog.

De laatste keer dat deze indicator flink stuiterde was in 2019 toen BTC een dieptepunt bereikte van ongeveer $3.000 om vervolgens te herstellen naar $14.000.

'Het zou me niet verbazen dat de fomo aankopen weer toenemen, zodra een belangrijk weerstandsniveau wordt doorbroken', aldus de analist.

Dave the Wave: $30.000 ligt op de loer

Analisten van Whalemap verwachten dat de koers richting de $27.000 gaat stijgen omdat er meer activiteit zichtbaar is van whales.

En ook de bekende Plan B deed met een ferme prijsuitspraak een duit in de zak, een 'koersexplosie op de korte termijn'. Maar momenteel lijkt daar helemaal nog geen sprake van.

Liquidaties

Het zakken van de koers heeft financiële gevolgen voor speculanten op de derivatenmarkt. Uit cijfers van Coinglass blijkt dat er ~$149 miljoen is verloren omdat de koers de andere kant opging dan men had voorspeld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...