Dit bitcoin mining softwarebedrijf haalt $5 miljoen op bij NYDIG en Celsius

796 totale weergaven

Mining softwarebedrijf Luxor uit het Amerikaanse Seattle heeft in een eerste investeringsronde 5 miljoen dollar aan durfgeld opgehaald. Minen gaat efficiënter via hun software.

Durfgeld voor bitcoin mining softwarebedrijf

Het rijtje namen dat deelneemt aan de Serie A investeringsronde is groot: NYDIG, Blockware Solutions, DPO, Navier, Bitnominal Hodl Capital en Routemaster.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

NYDIG gaat samen met Luxor een aantal bitcoin en mining producten speciaal voor institutionele partijen op de markt brengen. NYDIG is een bekende speler uit New York die banken en verzekeraars naar het bitcoin ecosysteem wilt aantrekken. Onder meer Morgan Stanley. Mass Mutual en New York Life worden door hen geadviseerd.

Het hele doel van de samenwerking is om van bitcoin rekenkracht (hashrate) een verhandelbare commodity te maken.

Luxor maakt software met de naam ‘Switch’ waardoor je via algoritmes de meeste opbrengsten behaalt per geïnvesteerde dollar. De software kan wisselen tussen blockchains en locaties om de ‘beste’ block rewards binnen te harken.

Binnen het bitcoin protocol ontvangt een miner een block subsidy van 6,25 BTC plus de transactie fees die met het block meegaan. Volgens Nick Hansen, CEO en medeoprichter van Luxor, liggen er kansen nu er meer hashrate verhuist naar Noord-Amerika.

Onder meer een staat als Texas staat te springen om mining bedrijven die gebruik willen maken van de overtollige energie in die staat, ontstaan door een verminderde energievraag tijdens de covid lockdowns.

China

De Chinese overheid verhevigt de controles op lokale mining bedrijven en sommigen moeten zelfs de deuren sluiten. Daardoor zien andere regio’s kansen om deze bedrijven aan te trekken. Zolang er in een gebied maar goedkope energie voorhanden is, want energie de grootste kostenpost voor de gemiddelde miner.

De gemiddelde kostprijs per blok ligt tussen de $20.000 en $30.000, dus de deze business is zéér lucratief tegen de huidige koers. De komende jaren moet duidelijk worden of China haar dominantie positie op de wereldmarkt gaat opgeven en of andere regio’s marktaandeel kunnen afsnoepen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom
dan eens langs in onze Telegram
chat
, en download ook vooral onze Android
Nieuws app
of iOS
Nieuws app
.

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...