Deze bitcoin indicator komt in een buy-the-dipzone

De bitcoin prijs dipte onder $41.000 en een bepaalde on-chainindicator staat op hetzelfde niveau als maart 2020. Is de bodem nu echt bereikt?

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Het is on-chainanalist thenationalroot die aandacht geeft aan de zogenaamde Entity Adjusted Dormancy Flow.

Dit is een indicator van Glassnode, bedoeld om lange termijn toppen en bodems van de bitcoin prijs te duiden. Het is dus niet bedoeld voor korte termijn prijsduidingen zoals technisch analisten bezigen.

De Dormancy Flow is de verhouding tussen de totale marktwaarde van bitcoin en de totale waarde aan 'slapende' munten over 12 maanden tijd.

Want van elk stukje bitcoin van een transactie (of: UTXO) is te meten hoe oud en hoeveel waard deze is. Oftewel, hoe lang deze 'slaapt' op het netwerk.

Het kan helpen om te bevestigen of de koers zich in bullish en bearish vaarwater bevindt.

Bereikt de ratio weer een dieptepunt zoals nu, dan betekent dat de marktwaarde van bitcoin relatief laag is ten opzichte van het totaal aan slapende munten. Kortom, is bitcoin oververkocht?

Root merkt scherp op dat deze indicator zich nu op hetzelfde niveau bevindt als op maart 2020. Toen dipte de prijs even naar $3.500 toen het coronavirus wereldwijd als probleem werd gezien en er onrust ontstond op de financiële markten.

Achteraf gezien kun je beargumenteren dat dat een belangrijk dipniveau was. Of deze geschiedenis zich deze keer opnieuw gaat herhalen, valt te bezien, want de markt is nooit één op één te kopiëren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...