Bitcoin prijs dipt naar $40.939, ruim $500 miljoen aan futures geliquideerd

Bitcoin prijs dipt naar $40.939, ruim $500 miljoen aan futures geliquideerd

De bitcoin prijs is deze ochtend gedaald naar $40.939 op de Bitstamp grafiek. Het is het laagste niveau sinds 29 september 2021.

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Na de daling onder $43.000 eerder deze week, volgt opnieuw een daling onder $41.000. Sterker, de prijs zit op bijna hetzelfde niveau als januari 2021.

Ook op de futuresmarkten voelt men de pijn. Volgens Bybt zijn er 509 miljoen dollar aan geliquideerde contracten in rook opgegaan. 82 procent van deze contracten zijn een long contract, speculerend op een hogere koers in de toekomst.

Liquidaties op de futuresmarkt hebben een neerwaarts effect op de spotprijs. Niettemin blijft de bereidheid om met een hefboom te speculeren nog steeds hoog in de markt.

De dalingen hebben tot gevolg dat er nog meer angst op de markt komt. De Fear & Greed Index staat op een schamele score van '18', wat staat voor extreme angst.

Dat de Federal Reserve de rentekraan in maart 2022 weer wil opendraaien, wordt doorgaans als ongunstig gezien voor assets zoals bitcoin en goud. Maar bijvoorbeeld staatsobligaties laten weer voorzichtig wat rendement zien.

Volgens investeerder Zhu Su, goed ingevoerd in de cryptowereld, zijn het ook beleggingsfondsen die hun crypto's van de hand doen nu de Fed ingrijpt.

Deze analist voorziet zelfs een bearish scenario voor de gehele cryptomarkt.

En de alarmerende situatie in Kazachstan, waar door het uitvallen van het internet ook 18% van de totale rekenkracht van bitcoin is weggevallen, helpt ook niet mee.

Hoe staan technisch gezien de kaarten ervoor?

TechDev ziet geen reden tot paniek ('consolidatiezone') en vermoedt dat bitcoin voorlopig steun heeft bij $40.500. Vandaag moet duidelijk worden of deze support houdt voor de grootste cryptomunt.

Sommigen zien juist in dalingen een kans om meer bitcoin tegen een lagere prijs te kopen. Donderdag werd bekend dat Binance, de grootste beurs ter wereld, maar liefst 43.000 bitcoin heeft gekocht.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties