Deze bitcoin indicator staat voor de zevende keer in 8 jaar op “oversold”

Een graadmeter van de bitcoin koers die bitcoin al het stempel "goedkoop" gaf op de koers van 56.000 dollar, zit nu in een zeldzaam "oversold" gebied.

Oftewel: bitcoin is 'goedkoop' in vergelijking met bijvoorbeeld één maand geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Philip Swift van het platform LookIntoBitcoin constateert dat er momenteel veel angst in de markt is en dat stemt hem positief voor wat betreft de prijsactie op de korte termijn.

Met name de zogenaamde Advanced NVT staat op een zeldzaam laag punt.

De Advanced NVT en de bitcoin koers

De Network Value to Transactions-ratio (NVT) meet de verhouding van de bitcoin prijs en de totale waarde die over een bepaalde periode over de bitcoin blockchain is verstuurd.

De Advanced NVT is een statistiek die meet in hoeverre bitcoin op een bepaald moment "overkocht" of "oververkocht" is.

Op het moment van schrijven is bitcoin zwaar oververkocht en dat betekent dat volgens deze graadmeter de bulls de beste kaarten hebben om het van de bears over te nemen.

Deze bitcoin indicator staat voor de zevende keer in 8 jaar op

Na de enorme dip van de afgelopen week toont bitcoin weer kracht en na het aantikken van de 42.000 dollar staan we inmiddels weer op een koers van 51.000 dollar.

Eind november liet de Britse analist op basis van de Advanced NFT al weten een bounce te verwachten.

Na de liquidatie van afgelopen vrijdag zijn we in een territorium gekomen waar we sinds 2015 slechts 6 keer eerder in geweest zijn. Swift zegt erover:

"Er is veel angst in de markt en dat maakt me bullish. Veel indicatoren geven aan dat we momenteel dichtbij een bodem zitten".

Niet iedereen is op dit moment al bullish

Er zijn echter een aantal traders die verwachten dat bitcoin na de korte opleving naar 51.000 dollar nog een slag naar beneden kan maken. Onder hen bevindt zich Pentoshi die zijn volgers waarschuwt voor een nieuwe klap.

"Wacht tot de koers weer richting de 40.000 dollar gaat en laat jezelf niet vangen," aldus Pentoshi tegenover zijn volgers. Uiteindelijk is het lastig te zeggen wat in dit geval wijsheid is.

De bitcoin koers is nog altijd een bijzonder onvoorspelbaar beestje en als er één ding is wat je niet wil, dan is het aan de zijlijn staan als de volgende run omhoog begint. Actief traden is een vak en voor de meeste mensen is de strategie van buy and hold nog altijd het beste.

Bitcoin laat op dit moment op veel vlakken zijn kracht zien, bijvoorbeeld met de hashrate die momenteel op een all-time high staat. Op dit moment wachten op een nieuwe dip naar beneden kan een risico zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....