Deze grote miner verkocht ruim 60% van gewonnen bitcoin

6270 totale weergaven

Marathon Digital heeft in mei meer dan 60% van alle Bitcoins (BTC) verkocht die het sinds de halvering eind april heeft gewonnen. Volgens het maandelijkse rapport van Marathon heeft het bedrijf 390 BTC verkocht in mei, wat meer dan 63% van de 616 BTC-productie in die maand vertegenwoordigt. Aan het einde van mei had Marathon $290,4 miljoen aan contanten en contante equivalenten op de balans staan.

Marathon is de grootste bitcoin miner ter wereld. Deze grote hoeveelheid viel op in vergelijking met andere miners. Zo meldde Riot geen BTC-verkopen in mei, terwijl de productie 215 BTC bereikte. CleanSpark produceerde in dezelfde periode 417 BTC maar verkocht slechts een klein deel van 2,43 BTC.

Halving en gevolgen

Na de recente bitcoin halving, die de beloningen voor het delven van BTC halveert, passen mijnwerkers hun operaties aan. De halvering vond plaats op 20 april en verlaagde de beloningen van 6,25 BTC naar 3,125 BTC per gedolven blok. Ondanks deze reductie wist Marathon Digital de impact te beperken door het aantal gewonnen blokken te verhogen. In mei produceerde het bedrijf 616 BTC, een daling van slechts 27% vergeleken met eerdere maanden. “In mei hebben we de impact van de halvering in april gemitigeerd door het aantal gewonnen blokken te verhogen, wat resulteerde in de productie van 616 Bitcoin, een daling van slechts 27%,” zei Fred Thiel, voorzitter en CEO van Marathon Digital. Marathon won in mei 170 blokken, een stijging van 32% vergeleken met april.

Miners kunnen bijdragen aan de optimalisatie van energie-infrastructuren door als flexibele belasting de stabiliteit van het netwerk te verbeteren. Ze kunnen hun energieverbruik snel aanpassen aan de vraag op het netwerk, waarbij ze overtollige hernieuwbare energie absorberen wanneer het aanbod hoog is en het verbruik verminderen tijdens piekbelastingen.

We zien daarin opmerkelijke ontwikkelingen, bijvoorbeeld in Kenia. De stap van Marathon Digital om samen te werken met Kenia voor hernieuwbare energieprojecten past in een bredere trend binnen de cryptomining-industrie om milieuvriendelijker te worden. Mining heeft een reputatie van hoge energieconsumptie, en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen wordt gezien als een manier om de ecologische voetafdruk van de industrie te verkleinen.

Strijd tegen bitcoin miners

Eerder deze week kwam er opmerkelijk nieuws naar buiten: Kerrisdale Capital konidge gsiteren een offensief aan tegen bitcoin miners, specifiek gericht op Riot Platforms Inc. Het investeringsbedrijf beschrijft de industrie als een verzameling “snake oil salesmen” die zowel investeerderskapitaal als het milieu schade toebrengen. Volgens Kerrisdale zou deze sector net als de frauduleuze Chinese RTO’s van tien jaar geleden uit Amerika verbannen moeten worden.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...