Deze investeerder maakt een 100% draai: ‘Bitcoin is een tulpenmanie’

Scott Minerd, een bekende investeerder uit Amerika, heeft zich negatief uitgelaten over bitcoin (BTC). Minerd is chief Investment officer (CIO) van Guggenheim, een bekende family office gelinieerd aan het bekende Guggenheum Museum in New York.

Bitcoin prijs dipte, de markt reageert

Het lijkt erop dat Elon Musk niet de enige rijke man is die een complete ommedraai maakt tegenover Bitcoin en andere cryptovaluta. Daar waar de CIO van Guggenheim in februari een prijsvoorspelling van $600.000 per Bitcoin deed, noemt hij het nu een bubbel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Crypto is een bewezen tulpenmanie. De prijzen van tulpenbollen en cryptovaluta stijgen tot het aanbod de vraag overstijgt’, zo laat Minnerd weten in een tweet. Hij reageert op de dag dat de prijs naar $30.000 duikelde. Ruim de helft minder dan de all time high van medio april toen de prijs op $64.895.

Tulpenmanie is een term afkomstig van een periode in Nederland in de Gouden Eeuw toen de prijzen voor tulpenbollen in korte tijd extreme hoogtes bereikte. Om vervolgens hard weer in waarde te dalen. Het is een veelgebruikte kreet van criticasters van bitcoin, maar er bestaan wel degelijk verschillen.

Bitcoin bestaat al 12 jaar, terwijl de tulpenmanie een veel kortere periode betrof van ~6 maanden.

Kritiek op tweet

Oprichter van Compound Finance, Robert Leshner, laat weten via een tweet het niet eens te zijn met de beweringen van Minnerd.

‘Scott zit er compleet naast, dit is op de grens van financiële wanpraktijken. Het aanbod van bitcoin reageert niet op de stijgende vraag. Dat zou hetzelfde zijn als dat het aanbod van aandelen meestijgen met de vraag.’

Leshner was niet de enige met kritiek, Youtuber Lark Davis reageert met ‘Zou je bedrijf niet voor honderden miljoenen aan Bitcoin kopen? Deze opmerking laat zien dat jullie het onderwerp niet hebben snappen, schrikbarend.’

Anderen speculeerden juist dat Minnerd de prijs van Bitcoin nog verder naar beneden wilde krijgen zodat ze meer konden kopen. Het is namelijk niet de eerste keer dat Minnerd compleet van mening veranderd als het gaat om cryptocurrency's.

In januari liet hij weten dat de prijs zal dumpen naar $20.000. Daarbij toevoegend dat de prijs niet hoger zal gaan als $40.000.

Deze fear, uncertainty & doubt (FUD) van Guggenheim kwam vlak nadat hij een SEC aanvraag had gedaan voor het kopen van $500 miljoen aan Bitcoin. Ook had hij vlak ervoor nog een uitspraak gedaan dat Bitcoin op een dag 400k dollar waar gaat zijn.

De uitspraken van Minnerd kan je dus kort gezegd met een korrel zout nemen. Wie weet doet hij volgende week een prijsvoorspelling van 1 miljoen dollar per Bitcoin.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Guggenheim

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Lees meer