Deze investeerder maakt een 100% draai: ‘Bitcoin is een tulpenmanie’

Scott Minerd, een bekende investeerder uit Amerika, heeft zich negatief uitgelaten over bitcoin (BTC). Minerd is chief Investment officer (CIO) van Guggenheim, een bekende family office gelinieerd aan het bekende Guggenheum Museum in New York.

Bitcoin prijs dipte, de markt reageert

Het lijkt erop dat Elon Musk niet de enige rijke man is die een complete ommedraai maakt tegenover Bitcoin en andere cryptovaluta. Daar waar de CIO van Guggenheim in februari een prijsvoorspelling van $600.000 per Bitcoin deed, noemt hij het nu een bubbel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Crypto is een bewezen tulpenmanie. De prijzen van tulpenbollen en cryptovaluta stijgen tot het aanbod de vraag overstijgt’, zo laat Minnerd weten in een tweet. Hij reageert op de dag dat de prijs naar $30.000 duikelde. Ruim de helft minder dan de all time high van medio april toen de prijs op $64.895.

Tulpenmanie is een term afkomstig van een periode in Nederland in de Gouden Eeuw toen de prijzen voor tulpenbollen in korte tijd extreme hoogtes bereikte. Om vervolgens hard weer in waarde te dalen. Het is een veelgebruikte kreet van criticasters van bitcoin, maar er bestaan wel degelijk verschillen.

Bitcoin bestaat al 12 jaar, terwijl de tulpenmanie een veel kortere periode betrof van ~6 maanden.

Kritiek op tweet

Oprichter van Compound Finance, Robert Leshner, laat weten via een tweet het niet eens te zijn met de beweringen van Minnerd.

‘Scott zit er compleet naast, dit is op de grens van financiële wanpraktijken. Het aanbod van bitcoin reageert niet op de stijgende vraag. Dat zou hetzelfde zijn als dat het aanbod van aandelen meestijgen met de vraag.’

Leshner was niet de enige met kritiek, Youtuber Lark Davis reageert met ‘Zou je bedrijf niet voor honderden miljoenen aan Bitcoin kopen? Deze opmerking laat zien dat jullie het onderwerp niet hebben snappen, schrikbarend.’

Anderen speculeerden juist dat Minnerd de prijs van Bitcoin nog verder naar beneden wilde krijgen zodat ze meer konden kopen. Het is namelijk niet de eerste keer dat Minnerd compleet van mening veranderd als het gaat om cryptocurrency's.

In januari liet hij weten dat de prijs zal dumpen naar $20.000. Daarbij toevoegend dat de prijs niet hoger zal gaan als $40.000.

Deze fear, uncertainty & doubt (FUD) van Guggenheim kwam vlak nadat hij een SEC aanvraag had gedaan voor het kopen van $500 miljoen aan Bitcoin. Ook had hij vlak ervoor nog een uitspraak gedaan dat Bitcoin op een dag 400k dollar waar gaat zijn.

De uitspraken van Minnerd kan je dus kort gezegd met een korrel zout nemen. Wie weet doet hij volgende week een prijsvoorspelling van 1 miljoen dollar per Bitcoin.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat! Of download onze gloednieuwe Android-app en vol alle ontwikkelingen! Binnenkort volgt ook een iOS versie voor de iPhone.

Lees meer over:
Guggenheim