Deze miljardenmanager trok $102 miljoen aan om in bitcoin te beleggen

840 totale weergaven

Fidelity is één van de grootste vermogensbeheerders ter wereld en ze hebben op diverse manieren exposure in de bitcoin markt.

Bitcoin fonds Fidelity

Een van die manieren is middels een bitcoin fonds. Vermogende klanten kunnen daar dollars in storten en Fidelity gaat dat geld beleggen in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In augustus 2020 ging het zogenaamde Wise Origin Bitcoin Index Fund I live, waarmee klanten van de assetmanager dus exposure konden krijgen met de cryptomunt.

Ongeveer negen maanden later wordt duidelijk wat voor tractie het fonds in de markt heeft gehad. Uit een document bij de Securities & Exchange Commission blijkt dat het fonds ruim 102 miljoen dollar heeft opgehaald bij gekwalificeerde investeerders.

Tot nu toe zitten er 83 investeerders in het fonds, zo is uit de informatie op te maken.

Bitcoin ETF

Fidelity is ook één van de Amerikaanse firma’s die graag een bitcoin exchange traded fund bewaarheid willen zien. Fidelity heeft hiervoor op 24 maart 2021 een aanvraag ingediend bij de SEC. De naam van deze ETF is Wise
Origin Bitcoin ETF.

Met een exchange traded fund (ETF) heb je exposure aan bitcoin zonder dat je het hoeft te bezitten. De aanbieder van de ETF regelt feitelijk alles voor de belegger: de opslag en de regels omtrent het vasthouden van BTC is voor rekening van de aanbieder.

Fondsen en ETF’s leiden ertoe dat steeds meer bitcoin van de markt verdwijnt. Want aanbieders zoals Fidelity moeten de fysieke bitcoin inkopen om deze beleggingsproducten te dekken.

Volgens analisten kan dat op termijn leiden tot een ‘supply shock’ op de markt, een tekort aan verhandelbare fysieke bitcoin vanwege deze opkomst van ‘papieren’ bitcoin. Dat is een marktdynamiek is ook wel eens voorkomt op de edelmetalenmarkt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...