Fidelity lanceert analyse tool voor Bitcoin om beleggers te helpen

Fidelity Investments kondigt met SherlockSM een analyse tool voor bitcoin (BTC) en andere digitale assets. De software is specifiek gericht op professionele beleggers en bedrijven. Dat meldt The Block.

Fidelity is een Amerikaanse financiële dienstverlener en is sinds 2019 actief in de wereld van BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SherlockSM

SherlockSM moet institutionele beleggers helpen met hun investeringsplannen in bitcoin en andere onderdelen van de markt. Er is heel veel informatie beschikbaar, maar dat is niet altijd even makkelijk te vinden. Wil je echt veel weten, dan moet je experts inhuren.

Kevin Vora van Fidelty: ”We horen van investeerders dat er behoefte is aan een begrijpelijke en toegankelijke dataoplossing.”

Dat gat moet Sherlock opvullen. Het is een verzameling van datasets met tools om klanten te helpen met hun beslissingen.

Fidelity en bitcoin

In 2019 hield Fidelity een enquête onder professionele beleggers. Bijna de helft van de partijen die reageerde toonde interesse in ‘digitale assets’ in hun portfolio’s. Dat was reden genoeg voor het bedrijf om in te zetten op bijvoorbeeld bitcoin custody diensten. Dat was volgens directeur Abigail Johnson een ‘ongelofelijk succesvolle stap.’

In 2016 startte ze al met het minen van BTC.

Interesse

De nieuwe tool vanuit Fidelity sluit aan bij een algehele trend: de interesse in BTC groeit. Ook (en met name) in de hoek van professionele beleggers en bedrijven die bijvoorbeeld hedgefondsen runnen.

Elk land probeert bitcoin op hun eigen manier in regeltjes te vangen. In Duitsland maken ze de weg vrij voor grote investeringen door professionele fondsen. 4.000 Duitse fondsen met €1,2 biljoen in beheer mogen Bitcoin kopen.

Lees meer over:
dataFidelity

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...