Deze nachtclub accepteert binnenkort bitcoin (BTC) aan de kassa

771 totale weergaven

In Amerika gaat het nachtleven binnenkort weer voorzichtig van start na de lange lockdown. Het is voor de nachtclub E11even in Miami reden om met een leuke primeur te komen: ze gaan bitcoin accepteren als betaalmiddel.

Bitcoin in het nachtleven

Ze hopen door de versoepelingen in de VS de deuren op 23 april te openen. In maart 2020 ging de club – net zoals zoveel horecezaken – dicht vanwege de COVID-19 pandemie. Direct met de opening wil de club gelijk bitcoin of enkele andere cryptomunten accepteren. Je kunt VIP-tafels, drankjes, merchandise en andere diensten met BTC afrekenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

E11even is hiervoor een samenwerking met een bedrijf die de BTC omwisselt in dollars. Ze noemen echter de naam van deze betaalverwerker niet. Want uiteindelijk ontvangt de club namelijk dollars en durven ze nog niet te sparen in satoshi’s.

Volgens CEO Dennis DeGori van E11even gaan cryptocurrency’s niet meer verdwijnen uit onze maatschappij en wil hij zijn gasten de optie bieden om met de cryptomunten te betalen. Hij merkt namelijk ook dat steeds meer klanten interesse hebben in deze nieuwe assetklasse óf ze bezitten al BTC.

Hoewel de meeste bitcoin bezitters sparen, verwachten zij dat er een groep klanten is die ze ook gaan spenderen.

Miami

Miami staat binnen de VS bekend als een opkomende hub van bitcoin en blockchaintechnologie. Zo wil de burgemeester Francis Suarez dat de gemeente gaat sparen in het digitale goud. En ook de ambtenaren krijgen de keuze voorgelegd om een deel van hun salaris in BTC uit te laten keren.

Ook het innen van gemeentebelastingen kan in bitcoin, zo wil de gemeente de kas spekken met de cryptomunt.

Volgens Suarez is ook kernenergie een manier om op een vrij efficiënte manier elektriciteit om te zetten in bitcoin, oftewel satoshi’s. Amerika investeert steeds meer in locaties, mining apparatuur en

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
betaalmiddel

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...