Deze vroege investeerder in Tesla is bullish over Bitcoin markt: ‘$1.000 miljard nog maar het begin’

De Bitcoin markt is met 1.000 miljard dollar nog laag gewaardeerd, zo stelt Cathie Wood van ARK Invest.

'Bitcoin markt ondergewaardeerd'

ARK is een investeringsmaatschappij aan de westkust van Amerika met 52,85 miljard dollar aan vermogen onder beheer. ARK staat voor Active Research Knowledge, wat impliceert dat ze alleen na grondig marktonderzoek een investering doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In hun portfolio zitten onder meer Tesla, Zoom en Virgin Galactic. Hun aandelen stoppen ze in een exchange traded fonds die ze vervolgens aanbieden op de beurs. Zo is er een Fintech Innovation ETF, maar ze steken ook geld in cryptocurrency's wat ze zien als alternatief beleggingsproduct.

CEO Cathie Wood (65) is door Bloomberg uitgeroepen tot beste belegger van 2020, onder meer vanwege haar investering in Tesla. Dat is het bedrijf dat eerder dit jaar 1,5 miljard dollar van haar kasreserves omwisselde in digitaal goud.

Nu zegt ze in een recent interview: '1 biljoen dollar voor de bitcoin markt is nog niets als we zien waar deze markt naartoe gaat. Want als we alle potentiële vraag optellen in vergelijking met het beperkte aanbod, dan leidt dat tot ongelooflijke cijfers.'

Het kwam voor haar als doorgewinterde investeerder als een verrassing dat bedrijven zoals Square, Tesla en MicroStrategy expliciet kiezen voor BTC als kasreserve. Dat Tesla nu ook Bitcoin accepteert als betaalmiddel is voor haar opnieuw een bevestiging dat Bitcoin gewild is als munt.

Weinig correlatie

Een van de onderscheidende kenmerken is dat munt niet of nauwelijks is gecorreleerd met de reële economie, die kampt met de coronacrisis. Het is bovendien een 'geheel nieuwe beleggingscategorie', de new kid on the block voor traditionele investeerders. Daarom is het voor hen aantrekkelijk om te diversifiëren met een nieuwe asset zoals bitcoin, aldus Wood.

Zij zegt: 'We geloven dat Bitcoin is de eerste nieuwe assetklasse is sinds de 17e eeuw, de komst van aandelen. Dus we zijn erg enthousiast'.

Ze drukt bezitters van Bitcoin in Amerika wel op het hart om hun Bitcoin niet te verkopen voordat de belastingdienst er duidelijkheid over geeft. Ze verwacht dat de IRS nog met aanvullende regels komt voor de assetklasse.

'$400.000 per stuk'

Afgelopen week deed Mike McGlone van Bloomberg Intelligence ook een flinke duit in het zakje. In een recente tweet doet hij uit de doeken dat de rek voor de bitcoin koers er nog lang niet uit is. Hij ziet Bitcoin als een digitale wereldreservemunt.

Door de toenemende inflatie en lage rentes, waardoor de koopkracht van de dollars en euro's afneemt, wordt bitcoin steeds meer een asset voor mensen die van minder risico houden. Een nominale prijs van $400.000 zou betekenen dat de prijs nog minstens 7 keer over de kop gaat.

De totale marktwaarde zou dan boven de $7.000 miljard liggen en op koers zijn om de goudmarkt ($10.000 miljard) te gaan naderen.

Ook de Nederlandse quant PlanB blijft herhalen: de huidige bullmarkt is pas op weg als we uitgaan van zijn stock-to-flow model.

Kortom, genoeg bullish signalen volgende de analisten. Hou er altijd rekening mee dat marktanalisten zélf ook bezitter zijn van Bitcoin en er dus een belang bij hebben dat de prijs stijgt. Bovendien is Bitcoin een asset die zéér in waarde kan schommelen op kleine timeframes. Begin daarom altijd voorzichtig als beginner en hou rekening met fikse volatiliteit.

Lees meer over:
markt

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Lees meer