Deze vroege investeerder in Tesla is bullish over Bitcoin markt: ‘$1.000 miljard nog maar het begin’

De Bitcoin markt is met 1.000 miljard dollar nog laag gewaardeerd, zo stelt Cathie Wood van ARK Invest.

'Bitcoin markt ondergewaardeerd'

ARK is een investeringsmaatschappij aan de westkust van Amerika met 52,85 miljard dollar aan vermogen onder beheer. ARK staat voor Active Research Knowledge, wat impliceert dat ze alleen na grondig marktonderzoek een investering doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In hun portfolio zitten onder meer Tesla, Zoom en Virgin Galactic. Hun aandelen stoppen ze in een exchange traded fonds die ze vervolgens aanbieden op de beurs. Zo is er een Fintech Innovation ETF, maar ze steken ook geld in cryptocurrency's wat ze zien als alternatief beleggingsproduct.

CEO Cathie Wood (65) is door Bloomberg uitgeroepen tot beste belegger van 2020, onder meer vanwege haar investering in Tesla. Dat is het bedrijf dat eerder dit jaar 1,5 miljard dollar van haar kasreserves omwisselde in digitaal goud.

Nu zegt ze in een recent interview: '1 biljoen dollar voor de bitcoin markt is nog niets als we zien waar deze markt naartoe gaat. Want als we alle potentiële vraag optellen in vergelijking met het beperkte aanbod, dan leidt dat tot ongelooflijke cijfers.'

Het kwam voor haar als doorgewinterde investeerder als een verrassing dat bedrijven zoals Square, Tesla en MicroStrategy expliciet kiezen voor BTC als kasreserve. Dat Tesla nu ook Bitcoin accepteert als betaalmiddel is voor haar opnieuw een bevestiging dat Bitcoin gewild is als munt.

Weinig correlatie

Een van de onderscheidende kenmerken is dat munt niet of nauwelijks is gecorreleerd met de reële economie, die kampt met de coronacrisis. Het is bovendien een 'geheel nieuwe beleggingscategorie', de new kid on the block voor traditionele investeerders. Daarom is het voor hen aantrekkelijk om te diversifiëren met een nieuwe asset zoals bitcoin, aldus Wood.

Zij zegt: 'We geloven dat Bitcoin is de eerste nieuwe assetklasse is sinds de 17e eeuw, de komst van aandelen. Dus we zijn erg enthousiast'.

Ze drukt bezitters van Bitcoin in Amerika wel op het hart om hun Bitcoin niet te verkopen voordat de belastingdienst er duidelijkheid over geeft. Ze verwacht dat de IRS nog met aanvullende regels komt voor de assetklasse.

'$400.000 per stuk'

Afgelopen week deed Mike McGlone van Bloomberg Intelligence ook een flinke duit in het zakje. In een recente tweet doet hij uit de doeken dat de rek voor de bitcoin koers er nog lang niet uit is. Hij ziet Bitcoin als een digitale wereldreservemunt.

Door de toenemende inflatie en lage rentes, waardoor de koopkracht van de dollars en euro's afneemt, wordt bitcoin steeds meer een asset voor mensen die van minder risico houden. Een nominale prijs van $400.000 zou betekenen dat de prijs nog minstens 7 keer over de kop gaat.

De totale marktwaarde zou dan boven de $7.000 miljard liggen en op koers zijn om de goudmarkt ($10.000 miljard) te gaan naderen.

Ook de Nederlandse quant PlanB blijft herhalen: de huidige bullmarkt is pas op weg als we uitgaan van zijn stock-to-flow model.

Kortom, genoeg bullish signalen volgende de analisten. Hou er altijd rekening mee dat marktanalisten zélf ook bezitter zijn van Bitcoin en er dus een belang bij hebben dat de prijs stijgt. Bovendien is Bitcoin een asset die zéér in waarde kan schommelen op kleine timeframes. Begin daarom altijd voorzichtig als beginner en hou rekening met fikse volatiliteit.

Lees meer over:
markt

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...