Dief verkoopt gestolen ether van FTX voor bitcoin

Dief verkoopt gestolen ether van FTX voor bitcoin

Naast alle boekhoudkundige malaise en een faillissement werd FTX eerder deze maand ook nog gehackt. De dief nam onder andere 250.000 ether (zo'n $300 miljoen) mee. Een deel daarvan wordt langzaam omgezet in bitcoin.

Het is nog niet bekend wie er achter deze geldstromen zit. Er gaan geruchten over een hack, maar het kan ook iemand binnen de organisatie zijn. Ook willen bepaalde toezichthouders en autoriteiten het overgebleven vermogen in beslag nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Door de openheid van het netwerk van ethereum en bitcoin kunnen we echter wel zien wat er gebeurd met het gestolen geld. In verschillende transacties wissel de boef ether om via renBTC naar echte bitcoin.

RenBTC is een plaatsvervangende token (een soort stablecoin) die de waarde van bitcoin moet volgen. Middels een dienst van Ren komt er uiteindelijk echte bitcoin bij de dieven terecht.

De persoon (of groep) wisselde op maandag 20.000 ETH om voor 1.023 renBTC. Eerder werd er al 50.000 ETH omgezet naar 3.517 renBTC.

De mensen achter FTX en de meer dan honderden entiteiten in het imperium zitten in de problemen. Klanten kunnen hun geld niet meer opnemen. Gebruikers van FTX Japan kunnen overigens mogelijk opgelucht ademhalen. Volgens lokale media komen de fondsen in Japan in december weer vrij. Hoe dat precies gaat werken is onduidelijk, men bouwt aan een lokale oplossing.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan