FTX is $3,1 miljard schuldig aan belangrijkste schuldeisers

Cryptobeurs FTX, die bescherming heeft aangevraagd bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank, is bijna 3,1 miljard dollar verschuldigd aan zijn vijftig grootste schuldeisers. Dat meldt persbureau Reuters vandaag.

De geïmplodeerde beurs, onder toezicht van een externe bewindvoerder, is circa 1,45 miljard dollar verschuldigd aan de tien grootste schuldeisers, zo blijkt uit bekendmaking aan de rechtbank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FTX en zijn dochterondernemingen hebben op 11 november faillissement aangevraagd in Delaware, een zogenaamde Chapter 11 faillissementsprocedure. Daarmee krijgt de onderneming tijd om orde op zaken te stellen, voor zover dat mogelijk is, zonder dat de betrokken bestuurders direct aansprakelijk worden gesteld. Een soort van uitstel van ‘executie’ als het ware.

FTX maakt zich klaar om geheel of gedeeltelijk verkocht te gaan worden. Komende dinsdag (morgen) is er de eerste zitting voor de Amerikaanse faillissementsrechter.

Schuldeisers

Volgens schattingen van FTX Group zijn er naar verluidt één miljoen schuldeisers. Ook heeft de nieuwe bewindvoerder inmiddels contact gehad met ’tientallen’ instanties zoals de US Attorney’s Office, de US Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Ook onderzoeken de autoriteiten op de Bahama’s, waar FTX.com gevestigd is, of er sprake is van criminele misdrijven, zo laat de politie op het eiland afgelopen weekend weten. De Bahamaanse autoriteiten hebben ook de controle overgenomen over cryptocurrency-activa van FTX Digital Markets, één van de vele entiteiten die onder de FTX Group vallen. Alle in beslag genomen crypto activa houden de autoriteiten in bewaring.

Lees meer over:
FTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...