Directeur cryptobeurs riskeert 8 jaar cel

Een voormalige directeur van Bithumb riskeert een gevangenisstraf van 8 jaar. Lee Jung-hoon wordt ervan verdacht voor 70 miljoen dollar gefraudeerd te hebben.

Fraudezaak

Wat is er aan de hand?Jung-hoon wordt ervan beschuldigd dat hij in oktober 2018 een vermeende koper van de beurs heeft bedrogen.

Kim Byung Gun, voorzitter van het cosmetische chirurgiebedrijf BK Group, wilde Bithumb kopen en zou 100 miljard won (omgerekend 70 miljoen dollar) hebben aanbetaald aan Jung-hoon. Die aanbetaling was onderdeel van een deal om een bepaalde token op de beurs te laten noteren, maar uiteindelijk ging de overname niet door. Maar het geld is nooit door Jung-hoon terugbetaald.

Volgens de advocaat van Jung-hoon is zijn cliënt gewoon een contract nagekomen: namelijk een geldbedrag in ruil voor een aandelenpakket in Bithumb.

In zijn verklaring tegenover de rechtbank speet het hem dat hij het zijn werknemers destijds moeilijk heeft gemaakt.

Eerder deze maand was Jung-hoon niet aanwezig bij een hoorzitting op 6 oktober waarbij de ineenstorting van het Terra-ecosysteem ter waarde van $ 40 miljard werd besproken. Een paniekstoornis was de reden voor zijn afwezigheid.

De zaak komt op 20 december voor de rechtbank van Seoul.

Bithumb

De Zuid-Koreaanse Bithumb gold als één van de grootste beurzen van Azië, maar is qua volume inmiddels ingehaald door onbekendere namen. Volgens Coinmarketcap is de beurs goed voor 322 miljoen dollar aan handelsvolume de afgelopen 24 uur.

Lees meer over:
misdaad

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...