Dit bedrijfje heeft miljoenen opgehaald voor een vernieuwend miningproduct

Bitcoin mining is ‘hot’ en steeds meer bedrijfjes springen daarop in. Zo ook Luxor, een startup uit Seattle, die een nieuwe dienst lanceert voor het kopen en verkopen van bitcoin miningmachines.

Ze hebben namelijk een handelsdesk waar miningbedrijven hun waar kunnen aanbieden of juist kunnen aankopen. Het zijn ASIC-miners, dat is hardware met gespecialiseerde chips primair bedoeld om bitcoin te delven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De prijzen van deze machines zijn logischerwijs volatiel, afhankelijk van vraag en aanbod. Tegelijkertijd is de markt niet echt transparant, want de prijzen kunnen per leverancier of tussenhandelaar nogal verschillen.

Via de Luxor ASIC Trading Desk moet er meer transparantie in deze markt komen tegen marktconforme prijzen en levertijden.

Luxor krijgt tractie in de media doordat ze vijf miljoen dollar aan durfkapitaal hebben opgehaald. Deze Serie A financieringsronde stond onder leiding van financieel dienstverlener NYDIG, een belangrijke schakel tussen de bitcoin markt en de traditionele markt.

Luxor kijkt ook naar andere diensten die gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld rekenkracht die de ASICS genereren.

Oud-journalist Colin Harper, nu hoofd content en research bij Luxor, zegt tegen The Block:

‘In 2022 zijn we van plan ook derivatenproducten gekoppeld aan hashrate te lanceren. We creëren een marktplaats waar miners en beleggers rekenkracht kunnen kopen of derivaten die zijn afgeleid van deze rekenkracht.’

Op een exchange zoals FTX kunnen handelaren al speculeren welke richting de rekenkracht van het bitcoin netwerk opgaat.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...