Dit beursgenoteerde bedrijf met 70.784 Bitcoin op de balans wil graag méér BTC

MicroStrategy wil haar voorraad Bitcoin (BTC) continu uitbreiden en zoekt daarvoor “diverse manieren”. Dat is op te maken uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse ICT-firma.

“Méér bitcoin graag”

Als beursgenoteerd bedrijf zijn ze verplicht om haar bedrijfsresultaten elk kwartaal bij toezichthouder SEC te deponeren. In de resultaten over het vierde kwartaal doet CEO Michael ‘Gigachat’ Saylor zijn toekomstige strategie uit de doeken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Door Bitcoin als belangrijkste kasreserve te gebruiken, heeft dit bedrijf zich op de kaart gezet. We blijven kasoverschotten in BTC steken en we onderzoeken momenteel diverse benaderingen om méér bitcoin in te kunnen kopen.”

Michael Saylor, CEO MicroStrategy

Het is vooralsnog onduidelijk op welke manieren Saylor zijn positie gaat uitbreiden. Eind november haalde hij voor 650 miljoen dollar bij beleggers op door converteerbare obligaties uit te geven.

MicroStrategy is winstgevend en kan daardoor de volgens sommigen risicovolle stap nemen om het merendeel van zijn kasreserves in BTC aan te houden én obligaties uit te geven om extra kapitaal aan te trekken. Daarmee ‘gebruikt’ Saylor de mechanismen uit het fiatstelsel, namelijk het opbouwen van schulden op papier, om te groeien en in dit geval de BTC portfolio uit te breiden.

Mogelijk dat hij deze truc nog een keer herhaalt?

Winstgevend

Eerder deze maand heeft het bedrijf nog voor 10 miljoen dollar aan extra digitaal goud ingeslagen. In de schatkist zit nu in totaal 70.784 BTC. Tegen de actuele wisselkoers is dat goed voor een bedrag van 2,3 miljard dollar.

Deze strategie pakt tot nu toe goed uit. Zo heeft de onderneming in de maanden augustus en september 2020 voor 425 miljoen dollar aan bitcoin gekocht. Uiteindelijk is er zakelijk voor 1 miljard dollar dollar, wat nu 2,3 miljard dollar waard is.

Een winst in absolute zin van 1,3 miljard dollar in slechts 6 maanden tijd.

Ook het aandeel van de firma, genoteerd aan techbeurs Nasdaq, vertoont nog steeds een stijgende lijn. Daarmee profiteert het bedrijf dubbel van haar bitcoin bekendheid.

De aanbieder van clouddiensten onderzoekt ook hoe het nieuwe producten en diensten kan ontwikkelen voor de jongvolwassen bitcoin industrie. Onder meer op het gebied van IT-security zijn er nog slagen te winnen, aangezien hackers regelmatig hun slag slaan bij exchanges en andere custodians.

Lees meer over:
BTCkoersMicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.