Analist: ‘Bitcoin prijs moet $53.000 breken voor bullish momentum’

Welkom bij een nieuwe aflevering van Bitcoin Data Update. Welke signalen zijn er on-chain?

De prijs in euro's:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Disclaimer: dit is géén financieel advies.

Bekijk direct de Bitcoin Data Update van deze week!

Op dit moment is de prijs behoorlijk volatiel en weet deze nog niet overtuigend door de $50.000 te breken, laat staan de $53.000 wat volgens analist Will Clemente het te breken niveau is om weer op bullish territorium te komen.

Momenteel is er veel angst in de markt, met een score van 23 op de Crypto Fear & Greed Index. Ook zien we via de adjusted SOPR-indicator, een on-chain winstmeter, dat mensen met verlies aan het verkopen zijn, wat geen goed signaal is in een bullmarkt.

Volgens de analist Permabull Niño géén reden tot paniek echter.

Dat echter beleggers relatief meer bitcoins naar beurzen sturen, is dan weer geen goed signaal.

Indicatoren zoals de Realized HODL Ratio en de Spent Volume Age Bands wijzen er duidelijk op: de top is nog lang niet 'in' en hodlers geven amper bitcoins uit. Het actuele handelsvolume wordt met name bepaald door korte termijn handelaren en speculanten.

Tenslotte is het interessant te melden dat het Canadese ETF fonds Purpose bitcoin blijft inslaan als onderlegger voor zijn exchange traded fund, wat weer positief is.

Analist: 'Bitcoin prijs moet $53.000 breken voor bullish momentum'
bron: Glassnode

Kortom, een behoorlijk verdeeld beeld en het blijft op de korte termijn behoorlijk opletten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.