Dit Is Waarom Coinbase FTX Europe Probeert Over Te Nemen

Sam

Coinbase, de bekende internationale crypto exchange, heeft tot twee keer toe geprobeerd FTX Europe over te nemen sinds het faillissement van november vorig jaar. Dit was een strategische zet om de derivatenhandel van Coinbase internationaal uit te breiden. Dit werd echter bekendgemaakt door Cointelegraph en later bevestigd door een woordvoerder van Coinbase, die verklaarde: “We evalueren altijd kansen om onze business strategisch uit te breiden en ontmoeten veel teams wereldwijd.”

FTX Europe heeft interessante licenties

FTX Europe, dat zijn derivatenbedrijf uitvoerde onder een Cypriotische regelgevingslicentie, was ten tijde van het faillissement het enige bedrijf dat enkele populaire derivatenproducten aanbood. Derivaten zijn financiële instrumenten die hun waarde ontlenen aan een onderliggende activa, zoals Bitcoin. Er zijn verschillende soorten derivaten, waaronder opties, futures en swaps. Ze worden gebruikt door investeerders voor hedging, leverage en om te speculeren op markten, wat ze populair maakt onder handelaren en institutionele investeerders.

Volgens een rapport van Fortune, heeft Coinbase in november 2022 en september 2023 geprobeerd de Europese tak van FTX te verwerven. Naast Coinbase waren ook Crypto.com en Trek Labs geïnteresseerd in FTX Europe. FTX heeft bijna $400 miljoen uitgegeven aan de verwerving van zijn Europese tak, en volgens Fortune is de deadline voor de verkoop verlengd tot 24 september.

De acquisitie van FTX Europe zou een significante impuls kunnen geven aan de fee-inkomsten van Coinbase, vooral omdat de handel in crypto-derivaten toeneemt, ondanks de bear market. Uit het laatste kwartaalverslag van Coinbase blijkt dat het bedrijf in het tweede kwartaal van 2023 $707 miljoen aan inkomsten genereerde, waarvan $327 miljoen afkomstig was van spot trading — een daling van 13% ten opzichte van het vorige kwartaal.

Tegelijkertijd stegen de wereldwijde derivatenvolumes die op gecentraliseerde exchanges werden verhandeld met 13,7% in juni tot $2,13 biljoen, volgens CCData. Binance voerde de lijst aan, gevolgd door OKX exchange.

Lees meer over:
Coinbase

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...