Dit mining bedrijf wil vers geld ophalen in de markt

Bitcoin
mining firma Hut 8 wil 500 miljoen Canadese dollars in de markt ophalen. Dat is omgerekend bijna 400 miljoen dollar. Dat meldt The Block die zich baseert op een bericht van toezichthouder Ontario Securities Commission.

Investeerders krijgen in ruil voor een investering aandelen die zijn genoteerd aan de Toronto Stock Exchange. Uit de prospectus is op te maken dat men de komende 25 maanden deze nieuwe financiering wil realiseren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hut 8

Hut 8 geldt als één van de grootste bitcoin mining bedrijven van Noord-Amerika. Met een capaciteit van 14.400 machines genereren ze ruim 0,81 exahash aan totale rekenkracht. Nog deze zomer wil de onderneming 5.000 ASIC-machines bijplaatsen en toevoegen aan een mining pool van het Amerikaanse Foundry.

Een mining pool bundelt alle rekenkracht van een groot aantal mining bedrijven. Door te poolen is de kans groter dat de gezamenlijke computers een block vinden. De verdeling van de block reward (6,25 BTC + transactie fees) gebeurt naar rato onder de aangesloten miners.

Dus levert een miner 20% van de hashing power van een mining pool, dan ontvangt deze ook 20% van de block reward.

Een van de oprichters van het beursgenoteerde Hut 8 is de Nederlander Marc van der Chijs, die regelmatig te gast is in de Hup Bitcoin podcast.

Dat Hut 8 vers kapitaal aan wilt trekken, komt niet als een verrassing. Aandelen van bitcoin mining bedrijven doen het goed op de beurs, zelfs beter dan de bitcoin prijs zelf.

Met name professionele beleggers zoeken diversificatie, dus ze steken niet alleen geld in de liquide asset bitcoin, maar willen ook aandelen in bitcoin bedrijven. In de onderstaande grafiek van The Block is een vergelijk gemaakt tussen de bitcoin prijs en de prijsontwikkeling van aandelen van mining bedrijven.

Dit mining bedrijf wil vers geld ophalen in de markt

Eerder dit jaar heeft Hut 8 bekend gemaakt dat ze 11,8 miljoen dollar lenen van Foundry, de mining dochter van Digital Currency Group. Dat geld wordt gebruikt om de capaciteit van het bedrijf uit te breiden.

Uiteindelijk wil men een rekenkracht van 1,3 exahash per seconde bereiken aan het einde van het tweede kwartaal, dat loopt tot en met juni.

Het aandeel Hut 8 handelt voor 8,56 Canadese dollars per stuk op moment van schrijven.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...