Dit zijn 4 opmerkelijke statistieken rond de Bitcoin prijs

De bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $36.600. De prijs van BTC maakte de afgelopen dagen opnieuw een flinke deuk. Maar er is meer dan alleen de prijs.

Wat is er on-chain en op de markt aan de hand? We hebben een aantal interessante statistieken voor je op een rijtje gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Nieuwe bitcoiners verkopen

Wie verkoopt er bitcoin? Volgens data van Glassnode waren het vooral nieuwe bitcoin kopers die verkochten tijdens deze dip.

In onderstaande grafiek kun je het nog beter zien. Er is een stijging in het aantal bitcoin dat opnieuw van plaats veranderd binnen 6 maanden.

Kortom: nieuwelingen lijken geschrokken en verkopen in de weg verder naar beneden. Die bitcoin gaan onder andere naar partijen die voor de daling alvast antcipeerde. Zoals deze Bitcoin whale, dit adres verkocht 3.000 BTC en kocht goedkoper terug.

Dit zijn 4 opmerkelijke statistieken rond de Bitcoin prijs

2. Bitcoin futures opgeslokt

Prijsbewegingen hebben niet alleen gevolgen voor de dollarwaarde van je portfolio. Er zijn inmiddels veel financiële producten die direct of indirect gekoppeld zijn aan de prijs van BTC. De futuremarkt groeit gestaag.

Ruim $7,5 miljard aan future contracten werden weggewerkt in een paar uur. Glassnode laat dat mooi zien in onderstaande tweet:

3. Kopen met verlies

Bitcoiners verkopen met grotere verliezen dan tijdens de grote dip onder $4.000 in maart van 2020. Het gaat hier om de dagwaarde van de gekochte en daarna verkochte BTC.

4. Speculeren met stablecoins

Het is ook goed om verder te kijken dan alleen bitcoin in deze markt. Veel populaire handelsparen op beurzen bestaan voor de helft uit stablecoins. Deze munten proberen maar één ding: de waarde van de dollar volgen.

Volgens Glassnode was de vraag naar deze stablecoins zo hoog voor de beursgang van Coinbase dat de plaatsvervangers van de dollar moeite hadden om de waarde op 1 dollar te houden. De vraag was groter dan het aanbod, dus steeg de waarde van deze synthetische dollars.

Dat zijn de feiten. Nu even wat speculeren:

De groeiende vraag naar stablecoins kwam mogelijk door het enthousiasme (of juist scepticisme) rondom de aandelen van de grootste cryptobeurs van Amerika. Wanneer je heftige koersbewegingen verwacht heb je immers liquiditeit nodig om te kunnen reageren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...