Deze analist is bullish over bitcoin, maar blijft waakzaam

De pseudonieme handelaar DonAlt, die er in november 2022 in slaagde om de bodem van bitcoin te voorspellen, is op dit moment niet per se bullish over de koers. Hij waarschuwt dat de rally mogelijk "oververhit" is en dat bitcoin kan terugvallen tot een koers van 26.000 tot 27.000 dollar. Op het moment van schrijven tikt bitcoin binnen op de koers van 30.215 dollar en lijkt het optimisme rondom de ETF van BlackRock weer wat weg te zakken.

Belangrijk moment

Volgens de analist is er een mogelijkheid dat bitcoin door de "zone van besluiteloosheid" kan breken, die momenteel rond de 30.000 dollar ligt. Het sentiment is volgens hem nog niet op een extreem niveau gekomen, waardoor we niet per se omlaag hoeven te kijken, maar waar enige mate van waakzaamheid wel op zijn plaats is.

"We hebben deze zone van besluiteloosheid eerder getest, dat was in april. Daar werden we afgewezen. Nu gaan we weer precies naar die koersen toe", aldus de analist.

Destijds was het voor DonAlt makkelijk om weer op de verkoopknop te drukken, omdat het sentiment volgens hem te positief was. Nu is dat niet het geval. "Ik denk dat het sentiment nog niet in de buurt is van waar we toen waren", zo vertelt de analist aan zijn volgers.

Weerstand is zwakker

Nu is het volgens DonAlt mogelijk dat de weerstand rond dit niveau wat zwakker is dan voorheen. Daarom zou het kunnen dat bitcoin er nu wel doorheen komt en we dus nieuwe hoogtepunten voor 2023 in de grafiek kunnen terugzien.

"Wat dat betreft ben ik niet van plan om te verkopen. We zitten rond een weerstand, maar ik geef het nog een kans", aldus DonAlt.

Hoewel hij dus bullish is, waarschuwt de analist ook voor eventuele dalingen naar de koers van 26.000 tot 27.000 dollar. Dat zou nog kunnen gebeuren.

Zeker als je kijkt naar het macro-klimaat, wat nog steeds niet optimaal is voor bitcoin op dit moment. De inflatie is nog niet verdwenen en de rentes zijn nog altijd een stuk hoger dan tijdens de vorige bullrun in 2021. Wat dat betreft zitten we echt in een andere markt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....