Douane in Finland verkoopt $47 miljoen aan bitcoin

De Finse autoriteiten verkochten $47 miljoen aan in beslag genomen bitcoin (BTC). De opbrengsten gaan naar Oekraïne.

Net als vele andere heeft Finland de bitcoin iets te lang vastgehouden. De ruim 1.889 BTC werd vooral in 2018 in beslag genomen tijdens verschillende invallen. In de periode tot nu stond de prijs vaak een stuk hoger dan nu.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verkoop

De Finse douane zocht eerder al naar een partner om de verkoop te regelen. De deal kwam uiteindelijk in april van dit jaar tot stand. Tweee bedrijven mochten de boel liquideren. Er zijn ook andere tokens in kas, maar die worden op dit moment niet verkocht. Het gaat om naar verhouding zeer lage bedragen.

De opbrengsten gaan dus naar Oekraïne, om ze te helpen in de strijd tegen Rusland.

Bitcoin is grenzeloos geld. In principe kan iedereen transacties doen en geld ontvangen. Dat betekent echter niet dat je vrij bent van gevolgen in 'de echte wereld'. Politiekorpsen, geheime diensten en bijvoorbeeld de belastingdienst maken gebruik van analyse software. Met verschillende datapunten proberen ze geldstromen op te sporen en te koppelen aan een identiteit.

Ook wordt zo nu en dan bitcoin in beslag genomen na een inval.

Eenmaal in bezit van de overheid, wordt de bitcoin vaak verkocht. Het is niet bekend hoeveel bitcoin er in kas zit van verschillende landen. Er gaat een hardnekkig gerucht dat Bulgarije ooit ruim 200.000 BTC in beslag heeft genomen. In mei 2017 wisten de autoriteiten een bende op te rollen, die grootschalig fraudeerde bij douane-importen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...