Drietal bekent schuld in bankfraudezaak ‘Crypto Kerk’

Een drietal Amerikanen bekent in een rechtszaak rondom bankfraude. Andrew Spinella, Renee Spinella en Nobody (voorheen Richard Paul) hielden zich bezig met het faciliteren van crypto trading.

De boefjes vroegen onder valse namen bankrekeningen aan. Via deze rekeningen werd geld gestuurd naar een vierde persoon: Ian Freeman. Freeman zou vervolgens gaan handelen met dit geld. Dat meldt het ministerie van Justitie in de Amerikaanse staat New Hampshire.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Crypto Church of NH

De schuilnamen vielen wel op. Naast ‘Crypto Church of NH’ werd ook “Church of the Invisible Hand” gebruikt om een bankrekening te krijgen. Zo werden banken misleid om een rekening te bieden.

Volgens de advocaat, verantwoordelijk voor de rechtszaak vanuit het minister van Justitie, ging men vervolgens aan de slag met een illegale ‘virtual currency business’.

De Spinella’s en Nobody krijgen in juli van dit jaar een uitspraak te horen. Er zijn nog eens drie verdachten in deze zaak van $10 miljoen, zij horen in november van dit jaar als het goed is een uitspraak van de rechter.

Bitcoin en misdaad

Bitcoin is een open netwerk waar iedereen gebruik van kan maken. In het geval van deze rechtszaak waren de daders echter niet echt bezig met hun financiële privacy. Niet op het netwerk van bitcoin, maar ook niet met hun plan van aanpak.

Het drietal vroeg immers rekeningen aan bij traditionele banken. Bij enig vermoede van verdacht gedrag, zeker in combinatie met bitcoin/crypto, worden dit soort geldstromen snel opgespoord.

Bitcoin biedt aan aantal zaken, maar het kan je niet helpen als je wordt gepakt voor fraude of andere praktijken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...