Een Kennedy in het Witte Huis: Goed nieuws voor Bitcoinbezitters?

Robert F. Kennedy Jr., kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, zet zich in om het anti-bitcoinbeleid van het Witte Huis te beëindigen als hij tot president wordt verkozen. In een recent interview deelde Kennedy Jr. zijn standpunten over diverse thema’s, waaronder bitcoin.

Kennedy zijn visie over Bitcoin

Hij vertelde: “Mijn missie is om bitcoin te beschermen, de rechten van individuen om hun eigen digitale portemonnees te behouden te waarborgen en te stoppen met de huidige negatieve houding van het Witte Huis tegenover bitcoin.” Daarnaast merkte hij op dat hij overweegt bitcoin te behandelen als een valuta in plaats van een commodity, vooral voor kleinere bitcoinbezitters.

Kennedy legde verder uit hoe hij van plan is zijn beleid te implementeren: “Veel van het negatieve beleid ten aanzien van bitcoin wordt niet gedreven door wetgeving, maar door beleid van het Witte Huis. Ik ga deze strijd beëindigen zonder naar het Congres te hoeven gaan.”

Op de vraag of hij zich zorgen maakte over de invloed van de overheid op bitcoin-mining, gaf RFK Jr. aan: “Ik maak me grote zorgen over alle overheidsaanvallen op bitcoin. Wat ik wil, is enige uitgifte van treasury bills die worden gedekt door een harde valuta, zoals bijvoorbeeld een mix van bitcoin, platina, goud, zilver en andere harde activa.”

De interesse in Bitcoin vanuit Kennedy

Zijn interesse in bitcoin werd met name gewekt door de acties van de overheid tijdens de staking van vrachtwagenchauffeurs in Ottawa. Kennedy Jr. beschreef hoe de regering deze vreedzame demonstranten strafte, onder meer door hun bankrekeningen te sluiten zonder aanklachten of veroordelingen.

“Op dat moment begreep ik dat vrijheid van transactie net zo belangrijk is als vrijheid van meningsuiting,” zei hij, waarschuwend voor de mogelijke gevaren van centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s). Hij concludeerde: “We hebben een munteenheid nodig die onafhankelijk is en niet door de overheid kan worden gecontroleerd.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...