Een van de Bogdanoff broers overleden, bekend van bitcoin meme uit 2018

Grichka Bogdanoff is op 72-jarige leeftijd overleden. Hij is één van de twee broers van de Bogdanoff-tweeling.

Binnen de cryptowereld is met name Grichka bekend om de "He bought" meme rond de koerscorrectie van 2018.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maker van het filmpje is Bizonacci, die naam maakt op Youtube. Het origineel is bijna 5 miljoen keer bekeken en geldt nog steeds binnen handelaarskringen als een terugkerend grapje bij plotse koersschommelingen van bitcoin of andere cryptocurrency's.

De meme is dat de broers achter de schermen de touwtjes in handen hebben van het volledige financiële geldstelsel en koers van aandelen en crypto's kunnen manipuleren met hun telefoontjes.

Huffington France omschrijft hoe de tweelingbroers Igor en Grichka Bogdanoff eind jaren zeventig en begin jaren tachtig bekendheid kregen in Frankrijk via programma's als 'Temps X', 'Rayons X' en ‘A deux pas du futur’.

Ze zijn bekend vanwege hun opvallende uiterlijk, vermoedelijk door diverse chirurgische ingrepen. Iets wat ze altijd ontkend hebben.

De tweeling zijn beiden doctor in de natuur - en wiskunde en zijn afstammelingen van Oostenrijkse aristocratie.

Naast de meme verklaarden ze ook de anonieme bedenker Satoshi Nakamoto geholpen te hebben bij zijn creatie van bitcoin.

Nog meer opmerkelijk nieuws:

Also read

Fysieke Bitcoin munten van 1 tot 1.000 BTC. Wat is een Casascius coin?

 

4-jarige peuter maakt 6.500% winst met bitcoin die ze kreeg bij geboorte

 

Techblad Wired liet $750.000 aan bitcoin verloren gaan om een punt te maken

 

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.