Elon Musk verdedigt zichzelf: “Ík heb niets van mijn Bitcoin verkocht”

Tesla heeft misschien een deel van zijn winsten in Bitcoin (BTC) teruggezet naar fiatgeld. CEO Elon Musk blijft echter 'hodlen', zo schrijft hij op Twitter.

Elon Musk en Bitcoin

De miljardair en fervent ondernemer verzekerde op Twitter dat hij op persoonlijke titel géén bitcoin heeft verkocht. De uitspraak volgt op het nieuws dat Tesla voor $272 miljoen aan bitcoin hebben teruggezet naar dollars. Op Twitter haakte Dave Portnoy, een bekende marktanalist, hier op in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij vroeg zich af of Elon Musk nu een ordinaire pump&dump had gedaan. Als in: hij koopt bitcoin, pompt de prijs op, en dan dumpt zijn vermogen als hij winst heeft gemaakt.

Elon Musk verzekerde Portnoy ervan dat hij op persoonlijke titel géén bitcoin heeft verkocht. Het gaat puur om de aankopen van zijn bedrijf Tesla, waarvan een klein deel teniet is gedaan.

Ondanks deze geruststellende uitspraak, is het ook bijzonder. Want heeft Musk dus op persoonlijke titel ook veel bitcoin? Tot dusver ging iedereen er vanuit dat de topman slechts 0,25 BTC had, die hij ooit had gekregen. Heeft hij dus tóch extra sats zitten stacken in de afgelopen maanden?

Raar zou dat niet zijn. Michael Saylor van MicroStrategy deed hetzelfde. Terwijl hij met zijn business-intelligence bedrijf voor miljarden aan bitcoin opkocht, wist hij ook op persoonlijke titel zijn satoshi's bij elkaar te schrapen.

Maar heeft Musk dit ook gedaan? Bovenstaande tweet insinueert het wel: "Ik heb niets van mijn Bitcoin verkocht."

De CEO van crypto

De ondernemer noemt zichzelf wel eens de officieuze CEO van Dogecoin. Maar intussen spreekt hij ook steeds vaker over Bitcoin, de grootste cryptomunt.

Eind december noemde hij nog dat Bitcoin zijn 'safe word' is. Later kraakte hij Bitcoin weer met de uitspraak dat het 'bijna even b*llshit als fiatgeld is.' Hij vervolgde:

"Tesla’s action is not directly reflective of my opinion. Having some Bitcoin, which is simply a less dumb form of liquidity than cash, is adventurous enough for an S&P500 company."

Deze uitspraak lijkt weer te proclameren dat Musk géén bitcoin heeft op persoonlijke titel. Het blijft dus een mysterie. Op 1 februari was de topman dan weer heel positief: "Ik ben fan, we staan aan het begin van brede adoptie."

Volg het laatste Bitcoin Nieuws via onze app. De versie voor Android is hier te downloaden. Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Elon Musk