Ex-president Trump: Eerst Tegen Crypto, Nu Miljoeneninvesteerder?

John Reed Stark, vroeger aan het roer van de afdeling internettoezicht bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), suggereert dat de houding van ex-president Donald Trump ten opzichte van cryptocurrencies drastisch kan gaan veranderen. Stark, nu leider van cybersecurityfirma John Reed Stark Consulting, heeft een rijke geschiedenis bij de SEC: hij vervulde 15 jaar de rol van handhavingsadvocaat en stond 11 jaar aan het hoofd van het SEC Office of Internet Enforcement, dat hij zelf heeft opgericht.

Trump zijn vroegere visie op Bitcoin

In 2019 had Trump duidelijk gemaakt dat hij "geen fan" was van bitcoin en andere cryptocurrencies. Hij benadrukte dat ze geen echt geld vertegenwoordigen en beweerde dat ze zijn "gebaseerd op lucht." Hij voegde eraan toe dat "ongereguleerde crypto-assets onwettig gedrag kunnen vergemakkelijken, waaronder drugshandel en andere illegale activiteiten." In 2021 omschreef hij crypto zelfs als zeer gevaarlijk.

Echter, volgens recente rapporten bezit Trump nu een aanzienlijke hoeveelheid cryptocurrency. Hij zou in augustus voor $2,8 miljoen aan ether (ETH) bezitten, kort nadat hij vorig jaar zijn eigen collectie van non-fungible tokens (NFT's) introduceerde.

Een nieuwe visie op crypto voor Donald Trump?

Op basis van deze ontwikkelingen schreef Stark op het sociale media platform X: "Oud-president Trump staat bekend als sterk anti-bitcoin en anti-crypto. Maar gezien het feit dat crypto-kiezers mogelijk eendimensionale kiezers zijn en een krachtig en gepassioneerd kiezersblok vormen, zou Trump zijn houding ten opzichte van crypto wel eens dramatisch kunnen veranderen."

Bovendien voorspelde Stark dat een door de Republikeinen aangestelde SEC-voorzitter waarschijnlijk een bitcoin exchange-traded fund (ETF) zou goedkeuren en mogelijk de SEC-handhavingsinspanningen met betrekking tot crypto aanzienlijk zou vertragen als een Republikeinse kandidaat tot president van de VS wordt verkozen.

Hij sloot zijn opmerkingen af met een blik op mogelijke positieve veranderingen voor de crypto-industrie: een Republikeinse president die wordt verkozen, het aftreden van SEC-voorzitter Gary Gensler, en de aanstelling van Hester Peirce als waarnemend SEC-voorzitter.

Lees meer over:
Trump

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...