Fidelity gaat samen met Nexo bitcoin leenproducten aanbieden

Een dochter van Fidelity betreedt de kredietmarkt met bitcoin als onderpand. Ze werken daarvoor samen met Nexo, bekend als geldschieter in de markt.

Fidelity Digital Assets wil custody – en leendiensten aanbieden aan institutionele beleggers zoals hedgefondsen en beleggingsfondsen en mogelijk in de toekomst pensioenfondsen en verzekeraars.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Samen met Nexo is een productenlijn te verwachten, gereguleerd en wel.

Voor Nexo is dit een kans om hun bestaande oplossingen verder te professionaliseren en het is een entree naar meer klanten in het institutionele segment.

Fidelity Digital Assets is de zogenaamde blockchaintak van Fidelity Investments, de invloedrijke vermogensbeheerder uit Boston met ruim 7.000 miljard dollar aan assets onder beheer.

Kalin Metodiev, medeoprichter en managing partner bij Nexo, licht toe:

‘Werken met Fidelity is een nieuwe mijlpaal voor ons bedrijf om aan traditionele bedrijven cryptocurrency’s te kunnen aanbieden en alle diensten die daar bijhoren’.

Christopher Tyrer, manager van Fidelity Digital Assets Europe en opererend vanuit Londen ziet dat de interesse vanuit institutionele beleggers in Europa aan het groeien is.

Fidelity kwam recent ook in het nieuws door een bitcoin exchange traded fund in Canada te gaan aanbieden, omdat het proces in Amerika te traag verloopt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...