‘Ik heb meer dan $1 miljoen aan Bitcoin’ zegt Gene Simmons van rockband KISS

De frontman van de Amerikaanse hardrockband KISS heeft Bitcoin. Dat onthulde Gene Simmons op Twitter aan zijn volgers. Naar eigen zeggen is hij een Bitcoin-miljonair.

Bitcoin & KISS

Hij vertelt dat meer dan één miljoen dollar in de grootste cryptocurrency heeft geïnvesteerd. Naar verluidt heeft hij ook een heleboel Dogecoin gekocht. Deze altcoin haalde de afgelopen tijd regelmatig het nieuws omdat Elon Musk ermee zat te geinen. Het is een opmerkelijk contrast, want waar Dogecoin bekend staat als meme, zien veel mensen Bitcoin als nieuw revolutionair monetair systeem.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoe dan ook, Simmons is precoiner-af. Hoewel het begon met een tweet over de meme-coin, kwam dus ook later Bitcoin aan bod.

Als reactie hierop reageerde een volger van de band als volgt:

"Gene, we hebben je nodig in de Bitcoin-trein. Muzikanten krijgen niet meer betaald per stream. De relatieve waarde van de dollar neemt af. Dit betekent dat muzikanten elke maand minder worden betaald. Dit betekent dat je minder spullen kunt kopen met je streaming royalty's. BTC!"

En toen kwam het hoge woord eruit: Simmons is een Bitcoin hodler. En niet een kleine ook.

Het is overigens niet de eerste keer dat de showman zich uitlaat over de cryptomarkt. In een interview in 2017 met The Street gaf hij al aan dat hij "geïnteresseerd is in Bitcoin, maar alleen als een stukje van de investeringspuzzel."

Andere bekende namen

Gene Simmons is niet de eerste populaire Amerikaanse muzikant die geïnteresseerd is in Bitcoin. Ook de rapper Logic heeft naar verluidt bitcoin aangeschaft. Het zou zelfs gaan om enkele miljoenen, op aanraden van zijn manager. De echte naam van Logic is Sir Robert Bryson Hall II en hij heeft ruim 2,3 miljoen volgers op Twitter.

Ook onder de oude(re) garde is Bitcoin niet onopgemerkt gebleven. Zo Sean Ono Lennon, de zoon van de legendarische frontman van The Beatles John Lennon, positief over de cryptomunt. Hij noemde het zelfs een klein lichtpuntje in het donkere jaar 2020:

"Het overstijgt de politiek en alles wat er in de wereld gebeurt. Bitcoin overstijgt de fysieke wereld. Het betekent dat je weer keuzevrijheid hebt. Je hebt er zelf het beheer over, zolang je de private key kunt onthouden. En als je dat doet, ben je klaar om te gaan."

Onlangs stapte ook Soulja Boy in de markt van cryptogeld. Waar hij zich met name bezig lijkt te houden met 'shitcoins' en non-fungible tokens, wordt hem ook de weg naar Bitcoin uitgelegd. Met meer dan vijf mijloen volgers heeft deze rapper ook een niet te onderschatten achterban.

Gisteren zagen we ook een bekende Nederlander die zich uitliet over Bitcoin. Het was de profvoetballer Ryan Babel, spits van Oranje en voorheen ook Ajax. Momenteel is Babel werkzaam bij het Turkse Galatasaray en klaarblijkelijk is hij ook toegetreden tot de rabbithole, getuige onderstaande tweet.

Wil jij meepraten over alle nieuwtjes? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: