FTX Japan wil weer starten met opnames

FTX Japan hoopt binnenkort te starten met opnames voor hun klanten. De cryptobeurs geeft aan dat klantenfondsen van de handelsbeurs losstaan van het moederbedrijf en de faillissementsprocessen in de Verenigde Staten.

FTX stond tot niet zo lang geleden voor alleen de cryptobeurs. Maar het is inmiddels een verzamelnaam geworden voor een wirwar aan entiteiten. Meer dan 130 verschillende bedrijven zaten/zitten er in het netwerk van oprichter Sam Bankman-Fried.

Mocht je het gemist hebben: Bankman-Fried is miljarden dollars aan klantenfondsen ‘kwijt, ook verkocht het bedrijf neppe bitcoin en werd er gehandeld tegen eigen klanten. Je kunt het raden, dit wanbeleid heeft ook gevolgen voor andere partijen.

Het is gebruikelijk voor bedrijven (en dus ook cryptobeurzen) om dochterbedrijven op te richten of op te kopen. FTX Japan staat blijkbaar ver genoeg af van de rest van de soap om deze plannen te delen.

Op 8 november van dit jaar stopte FTX Japan met het faciliteren van opnames. Klanten van FTX wereldwijd kunnen momenteel niet bij hun geld. Volgens de website van FTX Japan bevestigen advocaten in de VS dat Japanse klantenfondsen veilig zijn. Het is te hopen dat dit ook echt zo is. Dat zou er voor zorgen dat Japanse klanten in ieder geval (deels) hun geld terug krijgen.

FTX Japan hoopt snel meer informatie te delen.

Lees ook




Cryptobank BlockFi nagenoeg failliet, bedrijf vraagt bescherming aan

 





SBF verbaast advocaten door openlijk schuld te bekennen

 





‘Sam Bankman-Fried lijdt aan waanideeën’

 

Lees meer over:
FTX

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...