FTX spant een rechtszaak aan voor controle over activa op de Bahama’s

FTX wil controle over de activa op de Bahama’s. De failliete cryptobeurs claimt dat FTX Digital Markets, de beheerder van de fondsen, een dekmantel is.

FTX heeft een rechtszaak aangespannen tegen de beheerders de Bahamaanse dochteronderneming FTX Digital Markets (FTX DM). De autoriteiten namen net als in Amerika controle over de verschillende organisaties van directeur Sam Bankman-Fried. Zijn kompanen, zijn imperium en hijzelf zijn verwikkeld in verschillende rechtszaken. Een deel daarvan speelt af op de Bahama’s.

Volgens FTX heeft FTX DM geen recht op de activa van de beurs en was het slechts een dekmantel om mensen te bedriegen.

De nieuwe top van FTX, onder leiding van John Ray III, wil dat de Amerikaanse faillissementsrechtbank een verklaring afgeeft dat FTX DM geen eigendaar is van de cryptovaluta, het intellectuele eigendom en de klantrelaties van FTX. De mensen van Digital Markets beweren echter dat zij de impliciete eigenaar zijn van het vermogen van FTX.com en dat het geschil op de Bahama’s moet worden beslecht.

De rechtszaak stelt dat FTX DM een belastingparadijs was voor een voortdurende frauduleuze regeling en een kanaal voor het overmaken van geld naar insiders en derden. De rechtszaak beschuldigt ook voormalig CEO Sam Bankman-Fried ervan dat hij een nauwe relatie had met de Bahamaanse autoriteiten om zijn straf te ontlopen als de fraude werd ontdekt.

Bankman-Fried heeft onschuldig gepleit voor verschillende strafbare feiten in verband met zijn rol bij FTX. Andere voormalige medewerkers hebben schuldig gepleit in verschillende rechtszaken.

Lees meer over:
FTXmisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...