FTX Versterkt Beveiliging van Claimportaal na Cyberaanval

Na een cyberaanval waarbij niet-gevoelige data werd blootgesteld, heeft de failliete cryptocurrency-beurs FTX de toegang tot zijn claimportaal voor klanten hersteld. Het portaal was eerder tijdelijk gesloten vanwege de aanval.

Nieuwe Veiligheidsmaatregelen

FTX heeft aangekondigd dat het zijn claimportaal heeft voorzien van verbeterde beveiligingsprotocollen. Klanten kunnen nu weer claims indienen voor de digitale activa die zij in bezit hadden voordat de beurs failliet ging. Het bedrijf verzekerde dat wachtwoorden en fondsen niet zijn aangetast door de cyberaanval.

Op 16 september bevestigde FTX via X (voorheen Twitter) dat geen van hun systemen waren getroffen door de cyberaanval. Deze aanval was gericht op Kroll, de aangewezen agent voor faillissementsclaims van FTX.

Omvang van de Claims

Volgens een rapport van Cointelegraph op 11 september zijn er ongeveer 36.075 klantclaims ter waarde van $16 miljard ingediend tegen FTX en FTX US. Daarvan is 10% al goedgekeurd. Daarnaast zijn er 2.300 claims van niet-klanten ingediend, met een totale waarde van $65 miljard, waaronder claims van Genesis, Celsius en Voyager.

FTX benadrukte dat het bevriezen van de accounts een voorzorgsmaatregel was en dat er extra beveiligingsmaatregelen zijn getroffen. Dit volgt op eerdere meldingen van problemen met het claimportaal. Op 27 augustus had FTX al een tijdelijke opschorting van accounts aangekondigd voor getroffen gebruikers.

Verkoop van Digitale Activia Goedgekeurd

De Amerikaanse faillissementsrechtbank heeft onlangs toestemming gegeven voor de verkoop van FTX's digitale activa. Rechter John Dorsey heeft FTX toestemming gegeven om activa in wekelijkse batches te verkopen, met strikte voorwaarden. De eerste week is er een limiet van $50 miljoen, gevolgd door $100 miljoen in de daaropvolgende weken.

FTX mag momenteel zijn Bitcoin en Ether niet verkopen, evenals "bepaalde tokens die zijn gelieerd aan insiders". Voor eventuele verkoop van deze activa is een aparte beslissing van FTX vereist, na een 10-daagse kennisgeving aan de betrokken comités en de Amerikaanse curator.

Door deze ontwikkelingen blijft FTX in het middelpunt van de aandacht staan, zowel voor klanten die hun claims willen veiligstellen als voor de bredere crypto-gemeenschap die de situatie nauwlettend in de gaten houdt.

Lees meer over:
FTX

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...