Gebrek aan kennis is grootste obstakel voor gebruik van bitcoin volgens onderzoek van Block

Kennis over bitcoin (BTC) is de grootste indicator voor adoptie. Dat stelt het bedrijf Block na een enquête onder 9.500 mensen in 14 verschillende landen. In samenwerking met Wakefield Research kregen duizenden mensen een aantal vragen voorgeschoteld over hun interesse in bitcoin.

Block (voorheen Square) is een Amerikaans bedrijf dat zich steeds meer richt op bitcoin als belangrijkste markt. Naast de populaire Cash App (waar je bitcoin kunt kopen) hebben ze ook andere projecten lopen. Denk aan steun voor onafhankelijke developers, maar ook hebben ze aparte bedrijfstakken voor bijvoorbeeld mining en hardware wallets.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Ik weet er niet genoeg van’

De meest prominente reden om geen bitcoin te kopen is het gebrek aan kennis. Volgens The Block gaf 51% van de ondervraagden aan niet in bitcoin te investren omdat ze ‘er niet genoeg van weten.’ Andere belangrijke twijfels vinden we op het gebied van veiligheid (32% is bang voor hun digitale veiligheid en/of diefstal). Ook de volatiliteit van de prijs is een belangrijke reden om geen BTC te kopen. 30% van de mensen gaf dat aan als reden om niet te investeren.

Mensen die wél al iets van bitcoin weten geven ook de volatiliteit aan als voornaamste reden om niet te investeren. Een ander struikelblok is de onzekerheid op het gebied van regelgeving.

Onderzoek

Het onderzoek werd gedaan nog voor de grote daling in de recente weken. Bitcoin daalde recentelijk 8 weken op rij, een negatief record. Dit heeft ongetwijfeld invloed op het sentiment onder potentiële bitcoiners die worden ondervraagd.

41% van de mensen die reageerde die zichzelf zien als iemand met een adequate kennis over bitcoin geeft aan dat zij van plan zijn bitcoin te kopen in dit jaar, of in 2023. Dat percentage ligt een stuk hoger dan de 7,9% van mensen die aangeeft te weinig te weten over BTC.

Respondenten uit Nigeria, India, Vietnam en Argentinië zijn het meest positief in de enquête van Block.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...