Goedemorgen Bitcoin: 0% vermogensbelasting in Puerto Rico

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Rijke bitcoiners trekken naar Puerto Rico voor 0% vermogensbelasting

Het lukt Puerto Rico om met een vrijstelling van vermogenswinstbelasting en lage vennootschapsbelasting Amerikaanse ondernemers aan te trekken die zich bezighouden met bitcoin en andere cryptovaluta. De instroom van nieuw kapitaal levert ook wat gemor op onder de al eerder aanwezige bewoners van het eiland.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een Puerto Ricaanse fiscus stelt burgers die minimaal de helft van het jaar op het eiland wonen vrij van vermogenswinstbelasting. Bovendien is de vennootschapsbelasting 4% voor bedrijven die (crypto-)diensten verkopen aan het buitenland. Op het vasteland van de VS zijn deze belastingen veel hoger.

Aandeel bitcoin in betalingen daalde in 2021 bij BitPay

Betalingsverwerker BitPay verwerkte in 2021 relatief gezien minder betalingen in bitcoin vergeleken met 2020. Het idee bestaat dat bitcoiners liever hodlen.

In 2021 is het gebruik van altcoins ten opzichte van bitcoin toegenomen. Het aandeel van bitcoin in de betalingen via BitPay nam af van 92% naar 65%. Van de betalingen werd 15% gedaan in ether en 13% met stablecoin, zoals USDT.

Australisch vrouwenvoetbal sluit deal van $25 miljoen met Crypto.com

De Australische voetbalbond heeft een grote nieuwe sponsor. Crypto.com gaat in totaal bijna $25 miljoen betalen om het vrouwenvoetbal te sponsoren.

De deal is voor vijf jaar en is de eerste in haar soort in Australië. Voor Crypto.com is dit ook een unicum, het is de eerste vrouwensport die ze sponsoren.

Commercieel directeur Kylie Rogers reageert opgetogen: De Australian Football League (AFL) is er trots op de eerste Australische sportcompetitie en elite vrouwencompetitie wereldwijd te zijn die samenwerkt met een organisatie die onze passie deelt om de toekomst van topsport en technologie vooruit te helpen.”