Goedemorgen Bitcoin: ‘0,34% van Bitcoin transacties in 2020 te koppelen aan criminelen’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 18,835.82USD. De afgelopen 24 uur is de prijs met -6.09% veranderd en 19,143,456 is de actuele voorraad aan gedolven bitcoin.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Hup Bitcoin Podcast: Record aantal adressen met meer dan 1.000 BTC

In deze aflevering van Hup Bitcoin bespreken we het laatste bitcoin nieuws. Ondanks de recente prijsstijgingen blijven grote adressen bitcoin verzamelen, er zijn meer adressen met meer dan 1.000 dan ooit. Ook groeit het aantal nodes en blijft Grayscale met honderden miljoenen smijten voor hun bitcoin fonds.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Luister de aflevering hieronder

Er waren nog nooit zoveel adressen met meer dan 1.000 Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers is de afgelopen maanden flink gestegen. Het zijn vooral de whales die ondanks de hogere prijzen de schatkist vergroten. Het aantal adressen met meer dan 1.000 BTC is dit jaar al met 164 adressen gestegen.

Het gaat om ruim 2.400 adressen met meer dan 1.000 bitcoin in kas. Een bitcoin is momenteel 35,597.73USD waard.

Lees verder

Nieuwe minister van Financiën in VS: ‘illegaal gebruik van Bitcoin is zorg’

Bitcoin is een bedreiging en een zorg voor overheden’, stelt de aanstaande minister van Financiën Janet Yellen. Ze was tussen 2014 en 2018 voorzitster van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Ze is bang dat via cryptocurrency’s witwassen of financiering van terrorisme gemakkelijker wordt.

In de hoorzitting ter bevestiging van de Senaat kon Yellen het niet laten om toch iets te zeggen over Bitcoin.

Lees verder

‘Slechts 0,34% van alle Bitcoin transacties te koppelen aan criminelen’

Er wordt vaak geroepen dat bitcoin voor criminelen is. Deze uitspraken zijn echter op weinig gegevens gebaseerd. Verschillende bedrijven en analisten komen regelmatig met de cijfers over bitcoin transacties die kunnen worden gekoppeld aan criminele activiteiten.

Volgens blockchain-analysebedrijf Chainalysis is er steeds minder crimineel geld dat rondgaat in zaken die gerelateerd zijn aan cryptocurrency’s zoals Bitcoin. Vorig jaar is het getal met meer dan 53% gedaald.

Lees verder

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...