Goedemorgen Bitcoin: $1,6 miljard aan BTC verstuurd voor 70 dollarcent

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Adrian Zduńczyk verwacht koersexplosie van bijna 20 procent voor bitcoin

De bitcoin koers heeft een prachtige stijging achter de rug en handelt eindelijk weer boven de magische grens van 20.000 dollar.

Als het aan de populaire analist Adrian Zduńczyk ligt is daarmee het einde van deze stijging nog lang niet in zicht. De cartograaf met ruim 600.000 volgers verwacht namelijk dat bitcoin daar nog eens 20 procent bovenop plakt.

Adrian Zduńczyk is waarschijnlijk één van de meest gevolgde technische analisten van dit moment als het op bitcoin aankomt. Zijn grafiek krijgen altijd veel aandacht en het komt niet vaak voor dat Adrian er compleet naast zit. Na de uitbraak van de afgelopen dagen heeft hij zijn ogen gericht op het 200-daags voortschrijdend gemiddelde voor bitcoin.

Biden wil zónder rechtspraak bitcoin in beslag nemen

De regering van de Amerikaanse president Biden wil makkelijker bitcoin van mensen kunnen afpakken. In een 61 pagina's tellend rapport van de Amerikaanse procureur-generaal pleit men onder andere voor het oprekken van het vermogen van de federale overheid om cryptocurrency's in beslag te nemen.

Als de plannen worden aangenomen, heeft dit impact op strafrechtelijke verbeurdverklaring. Daarbij is een er dan geen veroordeling meer vereist om eigendom permanent in beslag te kunnen nemen.

Anders gezegd: zelfs zonder strafrechtelijke aanklacht kan iemands bitcoin in beslag genomen worden. Je kunt het hele rapport hier teruglezen.

Ook werd er een nieuw Digital Asset Coordinator Network aangekondigd. Dit is een landelijk netwerk met meer dan 150 federale aanklagers die zullen worden opgeleid in het "opstellen van civiele en strafrechtelijke verbeurdverklaringen".

Een verbeurdverklaring is iets anders dan confiscatie. Bij laatstgenoemde is het eigenaarschap niet automatisch overgedragen aan de staat, bij een verbeurdverklaring is dat wel het geval.

$1,6 miljard aan bitcoin verstuurd voor 70 dollarcent

Een opvallende transactie op het bitcoin netwerk: $1,6 miljard aan bitcoin is verschoven voor een transactievergoeding van slechts 0,70 dollar.

Het is eens te meer een bewijs dat het heel rustig is op de bitcoin blockchain. En bij weinig transacties dalen de kosten ervan. Het gaat om precies te zijn om 81.842 bitcoin die tegen een vergoeding van 3.392 satoshi's is verstuurd.

Tegen de huidige dollarkoers gaat het dan om circa 0,70 dollar. Het transactietarief was 20,7 sat/vB (sat per virtuele byte).