Goedemorgen Bitcoin: 16e bedrijf krijgt goedkeurig van De Nederlandsche Bank

1096 totale weergaven

Goedemorgen! Het laatste bitcoinnieuws op een rij. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin op darknet in 2020: $1,7 miljard aan transacties, belangrijke rol voor beurzen

Chainalysis publiceert in een blogpost een voorproefje van hun Crypto Crime Report. Ze hebben hiervoor in kaart gebracht hoe bitcoin en andere cryptocurrency’s een rol spelen bij transacties door criminele organisaties. In het voorproefje leggen ze enkele verbanden met het darknet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het blijkt dat darknet-markten in 2020 een nieuw omzetrecord behaalden, met in totaal $1,7 miljard aan transacties met cryptocurrency’s. Opmerkelijk genoeg is het aantal aankopen via deze online marktplaatsen wel afgenomen, van 12,2 miljoen in 2019 tot minder dan 10 miljoen in 2020.

Myanmar haalt stekker uit internet, hoe zit het nu met Bitcoin?

In Myanmar doet zich momenteel een bizarre situatie voor. Regeringsleider Aung San Suu Kyi is in de nacht van zondag op maandag opgepakt door het leger. De militaire eenheden hebben inmiddels op televisie bevestigd dat er een staatsgreep is gepleegd. Volgens verschillende berichtgevingen zijn geldautomaten en banken hierdoor gesloten. Ook is het internet neergehaald. Kan Bitcoin in zo’n situatie een uitweg zijn?

De afgelopen dagen liep de spanning tussen de regering en het leger van Myanmar heftig op door schermutselingen rond de verkiezingen. Het leger was van mening dat er bij de verkiezingen van november jongstleden fraude is gepleegd.

Bitcoin aanbieder Triaconta ook opgenomen in register DNB

Triaconta uit Geldermalsen is ook opgenomen als aanbieder van cryptodiensten in het register van De Nederlandsche Bank. Het totaal aan geregistreerde aanbieders komt daarmee op 16.

Bij Triaconta kun je zowel losse cryptovaluta als zogenaamde bundels kopen. Dat zijn mandjes met daarin diverse cryptocurrency’s. Aan het model van het bedrijf kleven als bitcoiner de nodige nadelen. Zo is er géén bitcoin only bundel. Bovendien ben je verplicht om je BTC bij Triaconta aan te houden.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...