Goedemorgen Bitcoin: eerste bitcoin ETF’s voor Dubai en Brazilië

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

NYDIG brengt Bitcoin naar bankrekening van 18 miljoen Amerikanen

Miljoenen Amerikanen kunnen binnenkort rechtstreeks vanaf hun bankrekening bitcoin kopen en bewaren. Door een samenwerking tussen NYDIG en Q2 komt dit schaarse internetgeld binnen het bereik van 18,3 miljoen klanten van verschillende Amerikaanse banken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

NYDIG staat voor New York Digital Investment Group, en ze zijn een samenwerking aangegaan met Q2. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbieden van digitale diensten aan financiële instellingen. Door de samenwerking kunnen klanten van aangesloten banken bitcoin aanschaffen vanuit hun eigen bankomgeving.

‘Vijand’ van Bitcoin staat pal achter ontwikkeling CBDC’s

De Bank for International Settlements (BIS) staat volledig achter de ontwikkeling van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). Ze zijn van mening dat de stap nodig is om de financiële wereld te moderniseren en te voorkomen dat ‘Big Tech’ de controle over het geld overneemt.

Deze BIS ziet het wel zitten met CBDC’s. Ze gaven eerder deze week enkele aanbevelingen over hoe centrale bankengeld eruit moet zien. Denk aan een digitale versie van de dollar, euro, yen of yuan. De BIS is hier optimistisch over en ze houden zich dan ook bezig met de coördinatie van deze digitale valuta.

Eerste Bitcoin ETF’s genoteerd aan beurzen in Brazilië en Dubai

In Brazilië is het QR Asset Management gelukt om hun voorstel voor een ETF er door te krijgen. De ETF wordt genoteerd aan de grootste aandelenbeurs van het land, B3. Dit fonds kreeg groen licht van de lokale toezichthouders in maart en is met de notering het eerste beleggingsproduct in haar soort in het land.

Ook handelaren in Dubai kunnen aan de slag. Het Canadese 3iQ komt met hun fonds op de Nasdaq in Dubai. Dit is opnieuw een primeurtje, ook in dit land was er tot voorkort geen bitcoin ETF te verhandelen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!