Goedemorgen Bitcoin: Grayscale blijft voor miljoenen dollars BTC kopen

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Trump regering pleit voor aanpak van stablecoins als Tether

De Amerikaanse regering onder Donald Trump wil strengere regels voor stablecoins. Dat is de voornaamste uitkomst van een werkgroepoverleg waar ook minister van Financiën Steve Mnuchin zitting in heeft. Ook zijn er beperkingen te verwachten van zogenoemde “multi-currency stablecoins”.

Een bekende stabiele cryptomunt is Tether (USDT) die voor circa 75% is gedekt door Amerikaanse dollars.

Grayscale voegt op 1 dag $500 miljoen toe aan hun cryptofondsen

Tussen 22 en 23 december heeft digital asset manager Grayscale voor een half miljard dollar aan cryptocurrency’s toegevoegd aan hun producten. Het grootste deel hiervan behelst uiteraard bitcoin. Op het moment van schrijven heeft Grayscale in totaal voor $16.4 miljard aan cryptocurrency’s in beheer.

Grayscale is voor institutionele beleggers de eerste toegangspoort naar bitcoin geweest. Medio 2018 had het Amerikaanse bedrijf al voor $250 miljoen aan assets in hun portfolio. Inmiddels is dat getal als een raket de lucht in geschoten.

Lily Allen wees ooit 200.000 Bitcoin af als beloning voor een optreden

Zangeres Lily Allen denkt nog regelmatig terug aan een optreden uit 2009 waar ze 200.000 bitcoin voor had kunnen krijgen. Op dat moment had ze natuurlijk geen idee wat bitcoin was en zag ze er geen heil in om in ruil voor de digitale munt het podium op te stappen.

Waarschijnlijk was het haar, net als vele anderen, niet gelukt om de bitcoin tot dit moment vast te houden. Maar was dat gelukt, dan had ze met dat ene optreden meer dan $4 miljard verdiend. Dat vertelde ze in gesprek met The Independent in 2014.

Bitcoin in januari 2020: Prijsstijging van 30%, Lightning Torch en verjaardag

Voor Bitcoin is 2020 een bijzonder jaar. Prijsrecords zijn gebroken, miljardenbedrijven houden inmiddels de asset aan als spaarmiddel en tal van grote partijen tonen interesse.

Tijd om terug te blikken. We beginnen, uiteraard, in januari 2020. Wat was het nieuws van deze maand?

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...