Goedemorgen Bitcoin: 26% winstbelasting op BTC in Italië

Goedemorgen Bitcoin: 26% winstbelasting op BTC in Italië

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Wetsvoorstel Italië voor 26% belasting op bitcoin goedgekeurd

Giorgia Meloni, de premier van Italië, krijgt wat ze wil. Ze had een wetsvoorstel ingediend dat de verkoop van digitale activa zou belasten. Dat is nu goedgekeurd. Italië wil voor 2023 maar liefst 26% belasting heffen over inkomsten uit cryptocurrency's. Het gaat om elk bedrag boven de €2.000.

Het parlement heeft het wetsvoorstel afgelopen donderdag goedgekeurd. Daarmee wordt dit plan doorgevoerd in de budgettering van Meloni.

Klanten met $1,9 miljard bij FTX willen anoniem blijven

Klanten van de gevallen cryptobeurs FTX zijn verwikkeld in verschillende zaken met en tegen het bedrijf. Een groep van 15 schuldeisers wil graag anoniem blijven in dit proces. Het gaat om een aanvraag .van partijen die samen nog $1,9 miljard te goed hebben van FTX.

Zij geven aan dat het een risico is voor hun eigen veiligheid als zij met naam en toenaam worden genoemd. Het gaat om een groep klanten dat buiten de Verengide Staten is gevestigd.

Bitcoinbedrijven ontslaan massaal personeel in 2022

2022 was een heftig jaar voor de industrie van bitcoin. Van grote faillissementen tot aan tal van oplichters die tegen de lamp zijn gelopen. De prijs staat momenteel op een prijs van $16.500.

Het succesvolle 2021 zorgde ervoor dat veel bedrijven extra mensen ging aannemen. Er was immers voldoende budget voor. In 2022 liepen de omzetten echter sterk terug. Met als gevolg vele ontslagen. Dat zagen we overigens ook in de hele techsector,

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties