Bitcoinbedrijven ontslaan massaal personeel in 2022

Bitcoinbedrijven ontslaan massaal personeel in 2022

2022 was een heftig jaar voor de industrie van bitcoin. Van grote faillissementen tot aan tal van oplichters die tegen de lamp zijn gelopen. De prijs staat momenteel op een prijs van $16.500.

Het succesvolle 2021 zorgde ervoor dat veel bedrijven extra mensen ging aannemen. Er was immers voldoende budget voor. In 2022 liepen de omzetten echter sterk terug. Met als gevolg vele ontslagen. Dat zagen we overigens ook in de hele techsector,

The Block Research zet de ontslagrondes procentueel op een rijtje. Zie jij bekende namen?

Bitcoinbedrijven ontslaan massaal personeel in 2022

Een goed voorbeeld van wat er mis is gegaan qua personeelsbeleid vinden we bij Coinbase. De Amerikaanse cryptobeurs moest 1.100 mensen ontslaan in 2022. CEO Brian Armstrong gaf in een podcast aan dat ze simpelweg te enthousiast reageerde op de groeiende markt in 2021. Armstrong: "Ik had zoiets van 'Oké, we hebben een grote groep van klanten en we kunnen ze niet eens snel genoeg verwerken."

Het is een moeilijke afweging. Want je wil als beurs of broker in deze industrie ook zo min mogelijk 'nee' verkopen. Tegelijkertijd zorgt het ontslaan van personeel altijd voor onrust. Bovenop de roerige tijden waar de industrie momenteel doorheen gaat.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties