Goedemorgen Bitcoin: Dit is waarom whales en miners BTC verkopen

10278 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Dit is de reden waarom crypto altcoins de afgelopen dagen omlaag gaan

De afgelopen dagen waren vol beweging voor de Bitcoin koers. Vrijdag zakte de waarde voor het eerst in ongeveer een maand naar $65.000. Hoewel de koers zich iets hersteld heeft, blijft de markt erg onstabiel, wat ook veel altcoins raakt.

De week begon positief voor Bitcoin. Maandag steeg de prijs naar iets boven de $70.000. Maar op dinsdag veranderde dit snel door de zorgen over de Amerikaanse CPI-cijfers en de aankomende FOMC-vergadering.

Hierdoor zakte de prijs naar $66.000. Toen de CPI-cijfers beter waren dan verwacht, schoot bitcoin weer omhoog naar $70.000. Dit duurde echter niet lang. Een dag later daalde de prijs alweer naar $67.000. Vrijdagavond werd de situatie nog erger.

De bears hadden de overhand en duwden bitcoin naar een maandelijks dieptepunt van $65.000. Ondanks een klein herstel, waarbij de prijs weer rond de $66.000 kwam, is bitcoin nog steeds 1,5% lager dan de dag ervoor.

Deze schommelingen hebben geleid tot meer dan $200 miljoen aan liquidaties van bijna 75.000 handelaren in de afgelopen 48 uur. De marktkapitalisatie van bitcoin is gezakt naar $1,3 biljoen, maar de dominantie over altcoins blijft sterk op iets meer dan 51%.

Lange termijn holders verkopen ETH: wat gaat de Ethereum koers doen?

De koers van Ethereum is flink gedaald, van bijna $4.000 naar rond de $3.580. Door de prijsdaling zijn veel ETH holders sceptisch geworden en nemen ze hun winsten om verliezen te compenseren.

De indicator voor gerealiseerde winst en verlies op het netwerk laat de afgelopen dagen een sterke toename van verkopen zien. Dit is de grootste stijging in drie maanden. De laatste keer dat we zo’n stijging zagen, was in maart toen ETH steeg. Nu verkopen mensen echter door het afnemende vertrouwen in toekomstige winsten. Maar wat zijn de vooruitzichten van de Ethereum koers?

Het meest zorgwekkend is dat ook langetermijnhouders hun ETH verkopen. Deze investeerders houden hun activa meestal langer dan een jaar vast. Hun verkopen tijdens een daling laten zien dat ze vertrouwen verliezen in herstel.

Dit is te zien in de ‘Age Consumed’ indicator voor ETH, die een toename van de hoeveelheid verplaatste ETH laat zien. Een stijging van deze indicator betekent dat investeerders minder vertrouwen hebben.

Bitcoin koers keldert: miners en whales verkopen massaal!

De afgelopen week heeft Bitcoin te maken gehad met sterke verkoopdruk, waardoor de koers daalde van $71.947 naar $66.197. Deze daling van 8,3% kwam door meerdere factoren zoals onzekerheid over de CPI-gegevens, grote uitstromen van Bitcoin ETF’s, verkopen door whales en capitulatie van Bitcoin miners. Tijdens deze daling ontwikkelde Bitcoin een bearish patroon en brak door belangrijke steunniveaus, wat wijst op een voortzetting van de neerwaartse trend. Maar wat gaat de Bitcoin koers doen?

Bitcoin handelde de afgelopen drie maanden zijwaarts, wat een pauze betekende in de opwaartse trend. Deze consolidatie, binnen twee parallelle trendlijnen, liet de vorming van een bullish flag zien. Dit is een patroon dat vaak verschijnt tijdens sterke opwaartse trends om de prijsactie te stabiliseren voor een verdere stijging.

Op 7 juni keerde de BTC koers echter weer om bij de bovenste trendlijn, wat betekent dat investeerders mogelijk een langere consolidatieperiode zullen zien. Deze bearish ommekeer bracht Bitcoin naar een laagste punt in vier weken van $64.936, terwijl de marktkapitalisatie daalde naar $1,28 biljoen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...