Goedemorgen Bitcoin: $30 miljard aan Tether op de markt

Goedemorgen! We hebben het laatste bitcoinnieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Is Twitter de volgende techgigant die Bitcoin koopt? CFO geeft duidelijke hint

Is Twitter de volgende techgigant die Bitcoin koopt? Chief financial officer (CFO) Ned Segal hint naar serieuze interesse. In gesprek met CNBC zegt Segal dat het bedrijf open staat voor de stap richting bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij noemt interesse van de werknemers en klanten als mogelijke reden om bitcoin toe te voegen aan de balans.

De directeur van Twitter, Jack Dorsey, is al jaren een prominente bitcoiner. Zijn boodschap is ook aangekomen bij andere delen van het bedrijf. Segal legt uit: ”We hebben van te voren goed nagedacht over het betalen van werknemers in bitcoin als ze er om vragen.”

‘Groene hackers willen Bitcoin netwerk aanvallen wegens energieverspilling’

De recente aankoop van Tesla heeft Bitcoin weer onder de aandacht van de wereld gebracht. Terwijl het aan de ene kant validiteit geeft aan de cryptomunt, gaat dit ook gepaard met veel missvattingen en nepnieuws. Want hoe kan het o-zo-duurzame Tesla toch instappen in een munt die enorm veel elektriciteit gebruikt?

De exponentiële stijging van rekenkracht van het Bitcoin netwerk geeft critici reden om opnieuw de energie-efficiëntie van de grootste cryptovaluta in twijfel te trekken. Er wordt nu zelfs opgeroepen dat “groene hackers” moeten samenwerken om een aanval op het netwerk uit te voeren.

Stablecoin Tether door de grens van $30 miljard

Het aantal Tether (USDT) in de bitcoin markt is door de grens van 30 miljard dollar geschoten. Het is een stablecoin waarmee je Bitcoin kunt kopen. De meeste beurzen hebben namelijk een BTC-USDT handelspaar, het meest liquide paar in de markt.

In de onderstaande grafiek van The Block is de stijgende vraag naar stablecoins te zien. Hoe is deze groei te verklaren? Volgens CTO Paolo Ardoino van Tether is de toename te verklaren door meer vraag vanuit bedrijven en beleggingsfondsen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...