Goedemorgen Bitcoin: 36% van markt op verlies

Goedemorgen! We hebben het opmerkelijkste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

36% van bitcoinmarkt onder water

In onze on-chain update van gisteren keken we naar het percentage van on-chainentiteiten dat (virtueel) op winst staat. Ruim 64% staat op winst en 36% onder water.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Van oververhitting (rode zone) is absoluut geen sprake, maar van een absolute bodem (groene zone) ook nog niet.

Deze whale verplaatst ruim 50.000 bitcoin in 13 maanden

Een onbekende entiteit heeft de afgelopen 13 maanden flink wat bitcoins verplaatst. Een gebruiker op Twitter maakt melding van deze whale, wiens verplaatsingen zijn terug te zien op dit bitcoin adres. Hierop staat inmiddels ruim 50.000 bitcoin.

Opvallend is dat er stelselmatig een aantal transacties zijn uitgevoerd, bijna een geautomatiseerd programma. Er gaan geruchten dat het om een adres van UpBit zou gaan.

Investeerders steken $14,4 miljoen in cryptofondsen tijdens koersdip

Professionele beleggers hebben de afgelopen week 14,4 miljoen dollar in cryptofondsen gestoken. Dat blijkt uit het wekelijkse rapport van Coinshares, zelf een aanbieder van beleggingsproducten in deze markt.

Opvallend genoeg laat de instroom van investeerders juist een bescheiden plusje zien na vijf opeenvolgende weken van een min.

Let op, dit zijn geaccrediteerde professionele beleggers en is géén retailgeld waarover Coinshares over rapporteert. Ook is het geen allesomvattende selectie van de markt, maar een gedeelte ervan.