Goedemorgen Bitcoin: 4-jarige peuter heeft vanaf geboorte 1 BTC

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

4-jarige peuter maakt 6.500% winst met bitcoin die ze kreeg bij geboorte

Een 4-jarig Braziliaans meisje ontving in 2017 één bitcoin van haar vader. De dochter van João Canhada houdt al vier jaar haar bitcoin vast. Ze zal er zelf nog weinig van meekrijgen, maar die ene bitcoin staat al 4 jaar stil.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Canhada kocht in 2017 voor zo’n $915 aan bitcoin voor zijn dochter. Op het moment van schrijven staat de koers van BTC boven de grens van $60.000. Dat was, achteraf, een van de laatste kansen om 1 bitcoin te kopen onder de prijs van $1.000.

President van El Salvador verdedigt adoptie van bitcoin

De president van El Salvador haalt uit naar econoom Steve Hanke. Nayib Bukele werd eerder dit jaar door verschillende mensen uitgelachen op Twitter door zijn beleid rondom bitcoin.

Steve Hanke staat binnen de bitcoin gemeenschap bekend als een ware tegenstander van de digitale valuta. Er gaat vrijwel geen dag voorbij waarop de prominente econoom zich via Twitter negatief uitlaat over bitcoin. Hanke heeft ook al meerdere malen uitgehaald naar Bukele vanwege zijn keuze voor bitcoin.

Aantal grote bitcoin whales daalt tijdens stijging naar $60.000

Het aantal adressen met meer dan 10.000 bitcoin daalt gestaag. Tijdens de grote prijsstijging van BTC naar $60.000 en verder zien we dat het aantal grote whales op het netwerk langzaam maar zeker afneemt.

Er zijn nu slechts 82 adressen met meer dan 10.000 BTC. Dit zijn vaak adressen van grote bitcoinbedrijven, maar ook de adressen van hele vroege bitcoiners zitten er tussen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...